пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

17. Скласти 5-6 проблемно-ситуативних завдань з мови.

1. У однокласників виникла суперечка: Василько сказав що дієслово «немає» пишеться разом, а Сергійко сказав що не з дієсловами пишеться окремо, і відповідно слово «не має» пишеться окремо. Хто ж з них говорить правду?

2. На уроці діти почали суперечку з приводу того, який префікс у слові прегарний. Частина дітей говорила що у префіксі стоїть голосний «е», інша частина – голосний «и».

Допоможіть розсудити дітей

3. На уроці вивчення теми «Прикметник як частина мови» Оленка та Марійка почали суперечку, до якої частини мови відноситься слово військовий: прикметник чи іменник.

Хто може розсудити дівчаток та довести свою думку.

4. Складіть усне висловлювання на тему «Для чого нам потрібні знання про словосполучення?» Адресатом мовлення в даній ситуації є батьки. Мета завдання – довести що знання про словосполучення необхідні для правильної побудови речень, тексту.

5. Ви прийшли по книгу в бібліотеку. Охарактеризуйте умови спілкування: з ким і навіщо ви спілкуєтесь, яким чином передаєте мовлення, як його сприймає адресат, яка причина спілкування?

6. Уявіть ситуацію: ви познайомилися влітку з другом, який живе в іншому місті. Напишіть йому листа про своє місто чи село, сім'ю, друзів. Визначте вид мовлення у цій ситуації. Чи буде це діалогічне мовлення?


16.12.2016; 09:12
хиты: 141
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
языки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь