пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

15.Зміст технічного редагування.

Технічне редагування – послідовні дії видавничих працівників, передусім технічного редактора й редактора, щодо визначення технічних характеристик розмітки видавничого оригіналу, комп’ютерного складання, верстання й оформлення різноманітних текстових та зображальних складових конкретного видавничого проекту, а також контролю за якістю його поліграфічного відтворення.

Зміст цього поняття складає процес підготовки відредагованого видання до виробництва і подальший контроль за втіленням технічних параметрів конкретного видання на всіх наступних стадіяхредакційно-видавничогопроцесу.

Головне завдання цього виду редагування — забезпечення певної схеми технологічного втілення видавничого задуму щодо створення видання на високому художньому, структурному, змістовому та поліграфічному рівнях виконання.

Інші важливі завдання можна умовно окреслити в такій послідовності:

–підбір текстових та заголовкових шрифтів (гарнітура та розміри шрифтів);

–формування обличчя шпальти (колонцифри,колонтитули,абзаци,заставки,кінцівки,кількість рядків на сторінці);

–визначення порядку складання окремих текстових одиниць (переноси,цифри,зноски);

–контроль оригінал-макету,версток та сигнальних примірників (аналіз якості складання,якості відтворення тексту та ілюстрацій,якості фальцювання аркушів,палітурних та оздоблювальних процесів).

Весь перелік технічних параметрів складання тексту та верстання лежить в основі важливого видавничого документу, який називається “Технологічна специфікація”. Готує його саме технічний редактор за безпосередньої участі редактора видання. Разом із текстом видавничого оригіналу такий документ лягає на стіл верстальника або дизайнера.


02.12.2016; 18:28
хиты: 155
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
журналистика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь