пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

9.Підбір текстових та заголовкових шрифтів; акцидентні шрифти.

Для певної категорії словників-довідниківта енциклопедій, у яких є потреба компактно розмістити значний за обсягом текст, більш придатнийкегль 7. Вважається, що такими видами видань читачі, як правило, користуються не постійно, а лише у випадках необхідного пошуку конкретної інформації, застосовуючи принцип вибірковості. Тому очі не встигнуть стомитися від справді не зовсім комфортного читання.

Кеглем 8 здебільшого набираються зноски, примітки, покажчики, а також малоформатні поетичні збірки, окремі довідкові та офіційні видання.

У виданнях наукового і виробничо-практичногохарактеру традиційно витребуванийкегль 9.

Найпоширенішим для різних видів друкованих текстів, призначених дорослим читачам, вважається кегль 10. Його розмір є оптимальним для системного і тривалого в часі читання на відстані друкованого аркуша від очей30-35сантиметрів.

Навчальна література і читанки для учнів початкових і середніх класів, відповідно до вимог стандартів, складається кеглем, не меншим 12 пунктів. Для Букварів, різноманітних Азбуковників чикниг-розмальовокдля дошкільнят зазвичай використовуються, як текстові, заголовкові шрифти

14 і 16 кеглів.

 

Акцидентні (від лат. accidentia - випадок) текстові шрифти застосовуються для виділень у тексті або на сторінці. Такі виділення можуть бути ледве помітними - тією ж гарнітурою, але іншим кеглем, накресленням; або ж різко контрастувати малюнком, кольором, розміром. Як правило, способи виділення у виданні чітко обмежені. Акцидентними шрифтами друкують невеликі текстові фрагменти (врізи, текстові виділення, колонтитули, ініціали, приклади) через їх важкість для сприйняття - складний малюнок, щільність.

 


02.12.2016; 18:28
хиты: 184
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
журналистика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь