пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

34. Особливості художнього світу Ф.Г. Лорки. Поетична книга „Циганське романсеро”, основні мотиви та образи, жанрова своєрідність.


Творчості Федерико Гарсіа Лорки характерний зв ‘язок із фольклорною традицією. Вагому роль відіграють в поезії Гарсіа Лорки фольклорні символи. Вони відтворюють все багатство язичницької традиції. Індивідуальна творча манера поета проявляється в цілющій динаміці однозначних, чітких образних типів.
   Міфологізм стає для Лорки основою оптимістичного освоєння світу символів і знаків, допомагає здолати завісу відчуження й аморфної розмитості барв. У Лорки природа й людина тісно сплетені в єдиному пориві любові й праці. Тісніш зв ’язок єднає поета з традиціями імпресіонізму, символізму, авангардизму та сюрреалізму. Домінуючим є підсвідоме в мисленні людини, що, вириваючись назовні, відволікає від тьмяних фарб буденності та самотності.
  Гучну популярність письменникові принесла збірка віршів «Циганське романсеро», опублікована в 1928 році. Лорка писав цю книгу довго, то залишаючи, то повертаючись до неї знову. У віршах, що увійшли до цієї збірки, поет прославляє волелюбних мешканців його рідної Гранади, розповідає про життя простого народу Іспанії, його жалі і радощі, «Циганське романсеро» - це ж не випадкова назва однієї з кращих книг Лорки. Гранадські цигани були з дитинства близькі поетові. Їх творчість , злилась з стихією андалузької пісні, живило його лірику. Збірка присвячена не тільки циганам. Сам автор назвав його поемою про Андалузії. Для віршів його циклу характерні незвичайна поетичність і образність. Вони пройняті ліричним шумом, що переходить іноді в трагізм сприйняття світу, ворожого простим бідним людям. Гарсіа Лорка творчо сприйняв і продовжив традиції іспанського народного романсу, для якого було характерне поєднання ліричного й оповідального початку, гострий сюжет і глибокий драматизм подій.



17.11.2016; 19:52
хиты: 207
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь