пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1.Проблема та особливості композиційної будови повісті О. Довженка ”Зачарована Десна”.

Зачарована Десна — автобіографічна повість, спогади Олександра Довженка про дитинство в рідному селі на Чернігівщині. Твір сповнений тонкого гумору. Повість є гімном річки Десна, рідному чернігівському краю, селянам-трудівникам і сільському способу життя.

Тема «Зачарована Десна»: щира сповідь письменника про дитинство, сповнене радощів і смутку, як джерело його духовності й мистецького таланту.

Ідея «Зачарована Десна»: заклик любити життя, цінувати й берегти все те прекрасне, що робить людину духовно багатою і щасливою.

Композиція «Зачарована Десна»: твір можна поділити (умовно) на новели «Город», «Хата», «Смерть братів», «Смерть баби», «Повінь», «Сінокіс», «Коні», «До школи» плюс ліричні та публіцистичні відступи.

Проблематика «Зачарована Десна»: Природа і людина Шлях народу та людини до щастя Прекрасне й потворне в житті Покликання, сутність людини Роль праці в житті людини Добро і зло Життя і смерть

Особливості твору «Зачарована Десна»: Наявність двох ліричних героїв Фрагментарність, швидка зміна «кадрів» Народний гумор Вживання різноманітних художніх засобів


31.05.2016; 23:10
хиты: 160
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь