пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

35.Розпорядчі документи: наказ і витяг з наказу ,розпорядження ,вказівки.

Наказ.

1 Наказ - розпорядчий документ, який видається керівником підприємства, організації, установи чи фірми для вирішення виробничих та кадрових питань .

2 Накази бувають з основної діяльності (виробничі) та по особовому складу (з кадрових питань).

3 Наказами з основної діяльності оформлюють рішення керівника, пов’язані з організацією роботи підприємства, установи або фірми, її постачання, фінансування, звітності, планування, реалізації продукції тощо.

4  Процедура складання та оформлення наказу:пошук інформації;підготовка проекту наказу;узгодження та візування;оформлення на бланку;підписання керівником;реєстрація;розмноження; ознайомлення виконавців під розписку; підшивання у справу;

5 Накази з кадрових питань та з основної діяльності реєструють і підшивають у справи окремо.

 6 Текст наказу з основної діяльності складається з двох частин:

I частина – констатуюча, містить  мету видання наказу, а також основні факти і  починається словами:   “У зв’язку. . .”, “На підставі. . .”, “З метою. ..” II частина – розпорядча, нумерується по пунктах. Вкожному пункті вказують виконавця, конкретну дію, яку він повинен виконати та термін виконання. В останньому пункті наказу вказують прізвище посадової особи, на яку покладають контроль за його виконанням.

7. Реквізити: назва документа (НАКАЗ), дата, номер, місце укладання, заголовок до тексту, текст, підпис, узгодження чи візування.

8  Накази по особовому складу оформлюють у відділі кадрів.

9 Заголовок до тексту наказу містить слова:  “Про призначення...”, “Про надання...”, “Про переведення...“, “Про звільнення...” тощо. Якщо в наказі розглядають декілька питань, то в заголовку пишуть: “По особовому складу” або “З кадрових питань”.

10 Текст починають з розпорядчої частини дієсловом:ПРИЗНАЧИТИ:  НАДАТИ: ЗВІЛЬНИТИ:11.  Констатуюча частина може бути відсутня.12 Текст пункту наказу починають з указівки прізвища, ім’я та по батькові службової особи, на яку видають наказ.

  Витяг із наказу - це копія одного або декількох пунктів розпорядчої частини документа

       1. У витягах із наказу завжди присутня констатуюча частина.

       2. Витяг із наказу підписує посадова особа /інспектор відділу кадрів, секретар, відповідальний працівник/, яка своїм підписом засвідчує вірність даного витягу щодо оригіналу документа.

       3. Засвідчення підпису на  витязі з наказу розташовують нижче реквізиту „Підпис’’. Він складається з таких елементів:

 Згідно з оригіналом

Інспектор ВК 

     (підпис)      П.М.Куценко

25.03.2007

Розпорядження — це документ, який видається посадо­вими особами, державними органами, установами, під­приємствами в межах їх компетенції й має обов’язкову юридичну силу щодо громадян (працівників) та під­леглих установ, яким адресовано розпорядження.

Розпорядження складають, як правило, підзаконні акти двох типів:

— загального характеру — тривалої дії (видають­ся Президентом, Кабінетом Міністрів та іншими
органами виконавчої влади для виконання указів Президента, законів і рішень Верховної Ради);

— окремого характеру — стосуються конкретного вузь­кого питання (видаються, як правило, в установах та на підприємствах їх керівниками та заступника­ми для вирішення оперативних завдань).

Розпорядження мають однаковий із наказами правовий статус, але замість слова «Наказую» вживаються слова «Вимагаю», «Доручаю», «Пропоную», «Забезпечити» тощо.

Розпорядження складаються з таких реквізитів:1. Повна назва установи.2. Назва документа.3. Номер.4. Дата видання.5. Місце видання.6. Назва (про що розпорядження).7. Текст (констатуюча та розпорядча частини).8. Додатки (при необхідності).9. Посада, підпис, ініціали, прізвище особи, яка під­писала розпорядження.

Вказівка — це розпорядчий документ керівників єди­ноначальних органів державного управління переваж­но інформаційно-методичного характеру, пов’язаний із виконанням наказів, інструкцій та інших актів ви­щих органів управління.

Вказівки видають при оформленні відряджень, ви­рішенні поточних організаційних питань, доведенні до виконавців нормативних положень.

Вказівка складається з таких реквізитів:1. Назва міністерства, якому підпорядкована устано­ва (державна).2. Повна назва установи.3. Назва документа.4. Номер.5. Дата видання.6. Місце видання.7. Текст (констатуюча й розпорядча частини).8.Посада,підпис,ініціалий прізвище особи, яка під­
писала вказівку.


18.12.2014; 22:13
хиты: 206
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
классическая филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь