пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

34.Організаційні документи:інструкція.

Інструкція-правовий акт ,який створюється органом державного управління  або утверджується його керівником  та визначає правила організаційної  ,фінансової , науково-технічної діяльності підприємства ,установ ,організацій і певних підрозділів та служб і т.д

Це приписи керівного органу  або керівної особи  організаціями чи службовцям,які є обов’язковими  для використання .Інструкція  розрахована  на тривалий строк дії або одноразове використання .

Розрізняють інструкції організаційні ,посадові,технологічні ,фінансові,відомчі і міжвідомчі.

Різновиди інструкцій-методичні рекомендації,рекомендації,правила.

Посадові інструкції визнчають організаційно-правове становище  працівника у структурному  підрозділі і забезпечують умови  його ефективної праці .

Посадова інструкція має такі розділи:загальна частина , визначення функцій,прав,взаємновідносин,відповідальності працівника;порядок обіймання посади,професійні вимоги до нього;його підпорядкування; основні документи ,якими треба керуватися в  в роботі .Інструкція набуває  юридичної сили з часу затвердження  вищою  інстанцією або підписання керівником установи .

Інструкції найчастіше  викладають від третьої особи  чи в безособовій формі .Викладаючи зміст ,добирають розпорядчі  слова:зобов’язаний ,повинен,має право,забороняється,не дозволяється,слід.

Ревізити інструкції: назва,заголовок , текст; посада ,підпис і прізвище службової особи ,яка склала інструкцію;підпис особи,для якої складена інструкція; ініціали і прізвище,дата ознайомлення; вгорі праворуч –позначка про затвердження –гриф,місце і дата ,підпис відповідної особи.

Текст документа має бути точним,зрозумілим  і коротким.


18.12.2014; 22:13
хиты: 192
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
классическая филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь