пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

30. Документи щодо особового складу

Заява — це офіційне повідомлення в усній або письмовій формі, в якому викладається певне прохання.

За місцем виникнення розрізняють заяви внутрішні й зовнішні, які бувають від організацій, установ (службові) та особисті. У зовнішній особистій заяві обов'язково зазначається повна домашня адреса, а в службовій — повна поштова та юридична адреса установи, підприємства. У внутрішній заяві не є обов'язковими викладені вище вимоги.

Характеристика – це документ, в якому дається оцінка ділових і моральних якостей працівника за підписами представників адміністрації. Це офіційний документ, який видає адміністрація на прохання працівника.Характеристику пишуть або друкують у двох примірниках, один з яких видають особі, а другий (копію) підшивають до особової справи. Текст викладають від третьої особи.

Основні реквізити характеристики:Назва документа й прізвище, ім'я, по батькові того, кому видається характеристика.Рік народження, освіта.Текст, де зазначено, з якого часу працює чи вчиться особа, як ставиться до виконання своїх службових обов'язків, який має рівень професійної майстерності, авторитет у колективі.

Дата складання.Підпис відповідальної службової особи й гербова печатка організації, яка видала характеристику.

Автобіографія –  це опис свого життя.Цей документ характеризується незначним рівнем стандартизації. Головні вимоги під час його написання — вичерпність потрібних відомостей і лаконізм викладу. В автобіографіях обов'язково зазначаються:Назва документа.Прізвище, ім'я, по батькові.Дата народження.Місце народження (місто, село, селище, район, область, країна).Відомості про навчання (повне найменування всіх навчальних закладів, у яких довелося вчитися).Відомості про трудову діяльність (стисло, в хронологічній послідовності назви місць роботи й посад).Відомості про громадську роботу (всі її види).Стислі відомості про склад сім'ї (батько, мати, чоловік, дружина, діти).Дата написання й підпис автора.

Заголовок ("Автобіографія") пишеться посередині рядка, трохи нижче за верхнє поле. Кожне нове повідомлення слід починати з абзацу. Дата написання ставиться ліворуч під текстом, підпис автора—праворуч. Автобіографія має дві форми: автобіографія — розповідь з елементами опису й характеристикою згадуваних у ній людей і автобіографія — документ з точним поданням фактів.Автобіографія — обов'язковий документ особової справи.

Особовий листок з обліку кадрів

Особовий листок з обліку кадрів — це обов'язковий документ особової справи працівників установ, організацій, в якому фіксуються автобіографічні відомості.Його заповнюють під час оформлення на роботу, для участі в певному конкурсі.Реквізити особового листка такі:Назва виду документа.Прізвище, ім'я, по батькові.Дата й місце народження.Відомості про освіту.Відомості про наукові ступені, вчені звання.Якими мовами володіє.Трудова діяльність.Державні нагороди.Зарубіжні та міжнародні наукові відзнаки.Відомості про родину.Паспортні дані.Домашня адреса.Особистий підпис.Дата заповнення документа.

Той, хто заповнює особовий листок, обов'язково мусить наклеїти свою фотокартку (місце для фотокартки визначено на бланку документа).

Резюме – це документ, в якому подаються короткі відомості про навчання, трудову діяльність та професійні успіхи й досягнення особи, яка його складає.

Саме по собі резюме, навіть найгарніше, нікому роботи не дасть. Але воно дає вам шанс виділитися в потоці інформації, що попадає в компанію або в кадрове агентство. Єдиного стандарту для складання резюме у світовій і вітчизняній практиці не існує. Найбільш звичним для кадровиків є коротке (на 1-2 сторінки) резюме, складене за хронологічним принципом.

Гарні, конкретні резюме можуть відрізнятися одне від одного деталями своєї побудови. Але є кілька головних вимог, виконуючи які ви робите своє резюме більш ефективним. До них можуть бути віднесені:

Цілеспрямованість. Зручність сприйняття резюмеКультура складання й оформлення. Зайво об'ємне резюмеРукописне резюмеРезюме з зайвою інформацією. Резюме, що є випискою з трудової книжки. Остерігайтесь недбало і неграмотно складені резюмеСклавши варіант резюме, спробуйте ввійти в роль потенційного роботодавця і подивитися на ваше резюме його очима. І, можливо, вам стане ясним, як поліпшити резюме і зробити його більш ефективним.

Скарга — це документ, у якому особа (установа) скаржиться на порушення її прав та інтересів з боку іншої особи (установи) і пропонує вжити належних заходів для ліквідації такого порушення.

Реквізити:адресат (назва установи або посадової особи, яка має повноваження щодо розгляду даної скарги);адресант (прізвище, ім’я, по батькові, посада, домашня адреса і паспортні дані особи, яка подає скаргу);назва виду документа;текст;дата;підпис;засвідчення підпису.


18.12.2014; 22:13
хиты: 202
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
классическая филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь