пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

24.ПОДАТКОВА СИСТЕМА ТА ЇЇ ЕЛЕМЕНТИ

ПОДАТКОВА СИСТЕМА – це сукупність встановлених в країні податків та обов’язкових платежів що надходять до бюджетів різних рівнів бюджетної системи механізм яких регулюються в законодавчому порядку.

ПОДАТКОВА СИСТЕМА ВКЛЮЧАЄ:Система оподаткування – це механізм  нарахування , сплати і контролю за податковими платежами в країні.Система податків і платежів – це сукупність усіх податків і зборів, які встановлені в державі законодавчому порядку.

ПРИНЦИП ПОДАТКОВОЇ СИСТЕМИ:Принцип вигоди та адміністративної зручності  - податкова система має бути МАХ зручною з точки зору механізмів сплати податків, як для платника так і для податкових працівників.Принцип платоспроможності -  тягає оподаткування нових розподільчих у відповідності з платоспроможності платника податку.Принцип безпечної бази – побудова п.с. певна ґрунтуватися на прогнозуванні обсягу видатків держави. ЕЛЕМЕНТИ ПОДАТКОВОЇ СИСТЕМИ:Об’єкти податку – це предмет що підлягає оподаткуванню.Платник податку – це юридична або фізична особа, на яку законом покладено обов’язок сплачування податку.Субєкт податків – це будь яка сторона, що бере участь у процесі організації сплати податку . До них належить держава та її органи з однієї сторони та платників з іншої.Джерело сплати податків – це фонд з якого сплачуються податки.Джерело с плати податків – це фонд з якого сплачуються податки.Ставка податку – це законодавчо  встановлена величина податку на одиницю оподаткування. Податкова пільга – це повне або часткове звільнення  від сплати податків.Податкова квота – це  частина податкова у доході платника.

СТАВКИ МОЖУТЬ БУТИ:Тверді – визначаються як грошова сума на одиницю оподаткування в натуральному вимірі.Відсоткові – застосовуються лише до об’єктів оподаткування в грошову вимірі.Прогресивні – передбачають зростання податкової ставки при збільшені об’єктів оподаткування.Регресивні – зменшення о  податкової ставки при збільшенні об’єкта оподаткування.Пропорційний – це єдині ставки що не залежать від розміру об’єкта  оподаткування.

 

 

 


16.07.2015; 23:10
хиты: 136
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь