пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


Зміст, елементи та учасники світової фінансової систем

Світова фінансова система – сукупність фін. ринків та фін. інститутів, що функціонують у правовому та податковому середовищі МФ відносин, а також між нар. бізнесу.

Учасники світової фін. системи:

  1. Національні учасники(корпорації, банки, спеціалізовані фін.-кредитні інститути, в тому числі страхові та пенсійні компанії, фондові та товарні біржі держави)
  2. Міжнародні учасники(М корпорації, транснаціональні корпорації, М банки, транснаціональні банки, спеціалізовані фін-кредитні інститути, великі фондові та товарні біржі, М валютно-фін. та кредитні організації)

Елементи світової фін. системи:

  1. М. валютна система – система, яка характеризуються таким складом, як нац. та резервні валюти, М. колективні валюти, умови взаємної  конвертованості валюти, валютний курс, нац. та М. механізми регулювання валютних курсів.
  2. М розрахунки – розрахунки, які обслуговують рух товарів, факторів в-ва, фін. інструментів, а також платіжний баланс держав, у якому відображаються всі операції, пов’язані з М розрахунками
  3. М фін. ринки та механізми торгівлі конкретними фін. інструментами (валютою, цп, кредитами)
  4. М оподаткування як метод мобілізації коштів грошових фондів
  5. М фін. менеджмент, головне місце в якому приділяється управлінню ризиками, транснаціональному фінансуванню, М інвестуванню
  6. Учасники світової фін с-ми
  7. М органи та організації фін. контролю

хиты: 796
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
финансовая экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь