пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

5. Виникнення міста Риму та найдавніший період римської історії у висвітленні римської традиції та сучасних досліджень

1. з давніх-давен жителі берегів Тибру змушені були захищати свої землі від чисельних і сильних нападників. Але захисники виявились стійкими,мужніми та хоробрими тому перемогли.На честь перемоги жителі заснували місто і назвали його Ромою (грец.сила. могутність,фортеця).

2. Інша легенда пов'язана з втікачами з Трої.Частина жителів пробилася з палаючого міста до гавані і,сівши на кораблі, відпливли на захід.Подорож була довгою і небезпечною.Шторм прибив кораблі до незнайомого міста.Поки стомлені мандрівкою чоловіки спали,одна з троянських жінок на ім'я Рома,звернулася до своїх подруг з пропозицією,що вони вже довго подорожують,їхні діти вже стомлені.кращого місця вони не зустрінуть.Запропонувала спалити кораблі.Чоловікам мимоволі довилось залишитись і побудувати місто.Йoгo назвали на честь троянки.

3. Еней – Лація (одруження Енея) – брати Нумітор і Асканій – смерть сина Нумітора + його дочка Рея Сільвія – жриця храму богині Вести + Марс Вовчиця – Фаустул – руйнування Альба-Лонги- Ромул вбиває Рема – Рим (21.04.753 до Р.Х.)

За дослідженнями: На семи пагорбах засвідчено арх.була грецька колонія мікенської доби(12ст.до.н.е.) + сабінянки

Завдяки археологічним розкопкам ми знаємо про заселення території міста.Перші жителі з'явились на пагорбі Палатин.Вершина палатина мала площу  6-8 га.Цей етап заселення Рима називають Квадратним Римом(поч.1тис.до.н.е.).Другий етап розширеня Риму в царський період припадає на 8ст.до. н.е.-місто семи пагорбів.З 7ст.до.н.е.розпочинається третій період-міст 4-х округів(Палатин,Целій,Квіринал і Вімінал).І нарешті останій етап припадає на6ст.до.н.е.-місто Сервія Тулія,коли Рим розміщується на 6 пагорбах-палатині,Ексвілині,Квіриналі,Віміналі,Целії,та Капітолії. А своїй назві, міста на 7-и пагорбах, Рим остаточно став відповідати у сер.5ст.до.н.е.Коли було заселено і Авентин.  


26.06.2014; 23:31
хиты: 801
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь