пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4 курс 2 семестр:
» гена
» мартинов
» дек
» дек 2
» дек 3
3 курс 2 семестр:
» СССР
» ccch 2
3 курс 1 семестр:
» CИД
» СИД 2
» rubel
» Папенко
2 курс 2 семестр:
» Мотрук
» СИТ
» Котляров
» Мельничук
II семестр:
» второй модуль Россия
» Первый модуль Россия
» Давня
» Екзамен Українська Етнологія
» English
» Античність
» етнологія
» Первый модуль Этнология
» первый модуль - нова история Украины
» первый модуль - нова история Украины 2
» второй модуль философия
» Українська мова
» Спецкурс - греки
I семестр:
» История первобытного общества
» История Древнего Востока

Левеллери

Термін левелер(зрівнювач) з’явився в 1607 р. під час повстання проти обгородження суспільних угідь. Першим документом левелерів стала петиція від 15 березня 1647, адресована «Верховній владі нації» (англ. The Large Petition), яка була направлена ​​в палату громад. У цьому документі левеллери говорять про те, що «ніякий уряд не може бути більш законним, ніж парламентський» і що, хоча парламентом зроблено багато корисних перетворень у сфері боротьби з феодальними підвалинами, країна все ще знаходиться в пригнобленому становищі. Левеллери вимагали скасування патентів і монополій, гальмуючих розвиток економіки. Автори петиції вимагали також скасування десятини, що все ще стягувалася в той час.
У памфлеті «Крик Іони» датованим тим же роком, Лілберн виступав уже проти політики палати громад. Він писав, що народ повинен опиратися будь тиранічної влади - чи то влада короля або парламенту. А в справі знищення зрадників головну роль повинна зіграти армія.
Виклали свої програми в документах : «Справа Англії»(Джон Вайлдмен), «Народна Угода» (Джон Лільберн). Вони оголосили народ джерелом влади, запропонували запровадити загальне виборче право для всіх чоловіків віком 21 р., за винятком жебраків і наймитів, тобто тих, хто не мав незалежних джерел існування; встановити однопалатний парламент; реформувати законодавство та ввести справедливий розподіл податків.


20.01.2016; 13:35
хиты: 224
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь