пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

система показників оцінки економічної ефективності менеджменту, критерії та показники ефективності управління

"Ефект" і "ефективність" - різні поняття. Економічний ефект - це результат праці людини в процесі виробництва матеріальних благ (кількість випущеної продукції, приріст знову створеної вартості в народному господарстві).

Ціль - ./спільного виробництва - одержання більшого ефекту з

найменшими трудовими, матеріальними і грошовими витратами. Тому »

необхідно отриманий результат порівняти з тими витратами, за допомогою яких він отриманий, тобто віднести ефект до витрат, зіставити одну абсолютну величину (ефект) з іншою абсолютною величиною (витрати). Таке зіставлення дає відносну величину (ефективність).

Управлінська праця відноситься до найбільш складних видів людської діяльності. Тому для виміру її ефективності часто застосовуються непрямі методи.

Критерієм оцінки управлінської праці є ефективність управлінської праці:

 

При цьому потрібно пам'ятати, що результат управлінської праці

виражається не тільки економічним, але й соціальним ефектом. Що ж

стосується витрат, то вони являють собою живу й уречевлену управлінську

працю.

Критерієм оцінки ефективності праці працівників апарату управління є також соціальна ефективність, що через відсутність кількісних вимірників визначається, головним чином, якісними показниками. Критерій же економічної ефективності управлінської праці дає можливість кількісно виміряти ефективність праці в апараті управління. Тому він знайшов більш практичне застосування.

Для визначення економічної ефективності управлінської праці використовуються різні способи: за показниками підприємства; організації і функціонуванню праці управлінського персоналу; обсягу переданої інформації; за якістю і швидкістю прийнятих рішень; за виконанням функцій управлінських ланок.                  і

До показників, що характеризують працю у сфері управління.

відносяться: зниження трудомісткості обробки управлінської інформації;

і

скорочення управлінського персоналу; термінів обробки інформації;

скорочення втраг робочого часу управлінського персоналу за рахунок поліпшення організації праці; механізації й автоматизації трудомістких операцій у сфері управління. Це показники, які кількісно вимірюються. Такі показники у сфері управління, як підвищення кваліфікації управлінського персоналу, якості роботи, поліпшення умов праці, обгрунтованість управлінських рішень, культура управління й інші, не вимірюються або вимірюються неповно.

У сфері впливу управлінської праці на виробництво показники, які можна кількісно виміряти, є такі: приріст прибутку; збільшення обсягів реалізації продукції; ріст продуктивності праці; зниження фондомісткості; збільшення фондовіддачі; прискорення оборотності оборотних коштів; збільшення рентабельності виробництва; зменшення невиробничих витрат; зниження трудомісткості продукції; зменшення обсягів незавершеного виробництва; зниження собівартості продукції; економія заробітної плати; зменшення втрат ррбочого часу; підвищення культури виробництва; підвищення рівня організаційної роботи; поліпшення умов праці; підвищення якості продукції; підвищення кваліфікації виробничого персоналу; ріст технічного рівня оснащення виробництва.

У результаті вдосконалення системи управління підприємства дістають економічний і соціальний ефект: збільшується обсяг і підвищується товарність виробництва, забезпечується ритмічна робота підприємств, досягається економія живої та уречевленої праці, підвищується якість продукції, полегшується і змінюється характер праці, зростає задоволеність працею, скорочується плинність кадрів. Проте не всі елементи економічного і соціального ефекту мають кількісний вираз. Це ускладнює оцінку ефективності управління. При цьому слід враховувати не тільки кількісні, а й якісні показники.

Існують різні підходи до визначення ефективності управління.

• У Розраховують синтетичні показники ефективності управління (коефіцієнт оперативності, надійності тощо).

У Фамичні дані порівнюють з нормативними, плановими або з

показниками за попередні роки (нормативи чисельності апарату управління, » і ■ продуктивність, економічність управління тощо).

У Застосовують якісну оцінку ефективності за допомогою експертів.

У Застосовують емпіричні формули для розрахунку показників, що характеризують ефективність управління.

Для оцінки ефективності управління використовують трудові, вартісні, інформаційні, технічні (технологічні) показники. Найбільш загальні із них - оперативність роботи апарату управління, надійність і оптимальність систем управління.

Оперативність роботи апарату управління відображає своєчасність виконання постанов, наказів і розпоряджень вищих організацій, керівників і головних спеціалістів підприємства. Коефіцієнт Оперативності (К0п) визначають за такою формулою:

„ Хл'*

оп = Х'в '

де ґ„ - встановлений строк виконання відповідних документів, днів; /в - відставання від прийнятого строку виконання, днів.

Надійність системи управління виявляється у безпосередньому її функціонуванні, яка забезпечує досягнення цілей виробництва. Показники надійності системи такі: безвідмовність (безперервне збереження працездатності), готовність (ефективне збереження працездатності), відновлюваність (швидке усунення збоїв у роботі).

Оптимальність системи управління характеризується рівнем застосування сучасних економіко-математичних методів для розробки управлінських рішень, обґрунтованістю співвідношення централізації і децентралізації управління, керованістю підприємства тощо. Керованість підприємства або структурного підрозділу показує рівень забезпечення заданої» організаційної стійкості підприємства (цеху, бригади) і своєчасність переведення його з одного кількісного (якісного) стану в інший

Ефективність організації управління можна оцінити за іншими загальними показниками, які характеризують стан системи управління на ^підприємстві:

д) коефіцієнтом якості виконання управлінських робіт;

б)                    коефіцієнтом стабільності кадрів;

в)                   коефіцієнтом, що характеризує співвідношення між темпами зростання обсягу виробництва і витратами на управління.

Як часткові показники, що характеризують організацію праці управлінського персоналу, застосовують також коефіцієнт використання робочого часу і кваліфікації кадрів, коефіцієнт умов праці та організації робочих місць і т. д. На підставі зазначених коефіцієнтів визначають зведений .коефіцієнт рівня організації управлінської праці.              .* .

Для визначення ефективності вдосконалення управління використовують і такі показники:

а)                   порівняння витрат на раціоналізацію з результатами діяльності об'єкта управління;

б)                    співвідношення витрат на вдосконалення управління і на сам процес управління;

в)                    динаміку витрат на управління порівняно із загальними витратами виробництва.

На практиці для оцінки ефективності системи управління найчастіше використовують три групи показників:

1загальні результативні показники виробничо-фінансової діяльності

підприємства - валова продукція в динаміці, вихід валової продукції на одного

середньорічного працівника, фондовіддача, - прибуток на одного працівника,і рентабельність виробництва тощо;

2 показники продуктивності управлінської праці - виробництво валової продукції на одного управлінського працівника або на 1 Людино-день, затрачений в управлінні; вихід валової продукції на 1 гри. витрат на управління; сума прибутку на 1 людино-день, затрачений в управлінні, тощо;

3показники економічності апарату управління - питома вага персоналу управління в загальній чисельності працюючих і питома вага фонду оплати праці управлінського персоналу в загальному фонді оплати праці, питома вага витрат на управління в собівартості продукції тощо.

Для визначення ефективності роботи кожного структурного підрозділу використовують дані про виконання конкретних завдань і рівень досягнення поставлених перед ними цілей.

Діючі або запроектовані системи управління можна оцінити за такою формулою:

де Ев - ефективність виробництва,; яку визначають які відношення фактичної маси прибутку до планової; Ед - економічність апарату управління, яку визначають як відношення фактичної чисельності працівників апарату управління до нормативної.

 

 


хиты: 8
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь