пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

документація та інформація як основа комунікації

Інформація - це сукупність повідомлень, які відображають конкретний аспект явища, події, виробничо-господарської діяльності. Термін "інформація" в перекладі з латинської означає "пояснення", "викладення", "усвідомлення".

Документація як об'єкт фіксування управлінської інформації

Документація - письмове надання інформації про факти, події, явища об'єктивної дійсності і розумової діяльності людини, носієм якої вона є.

Документ (лат. сіокитепіит) - засіб закріплення різними способами на спеціальному матеріалі інформації про факти, події, явища об'єктивної дійсності та розумової діяльності. Відповідно до вищезгаданого Закону України "Проінформацію", документи поділяють на первинні та вторинні.

Первинний документ містить в собі вихідну інформацію.

( . . Вторинний документ є результатом аналітично-синтетичної та іншої

Діяльність, пов'язану із створенням документів та організацією роботи з ними в процесі управління, називають діловодством. На підприємствах застосовують три системи діловодства:

централізовану (всі операції, пов'язані з документацією, зосереджуються в єдиному підрозділі: у секретаря директора, в канцелярії);

децентралізовану (операції, пов'язані з документацією, зосереджуються в окремих структурних підрозділах підприємства);

змішану (найпоширеніша, в основному, на великих і середніх підприємствах).

Документообігом називається рух документів між ланками управління з моменту їх отримання або створення до виконання або відсилання. Документообіг складається із сукупності різноспрямованих документальних потоків. Під терміном "документопотік' розумыю ть спрямований рух документів між структурними підрозділами.


хиты: 11
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь