пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

вплив як основна категорія керівництва. Види впливу

1.Переконанняце аргументований вплив за допомогою логічних засобів, що базується на передачі точки зору впливаючого з використанням власного прикладу і влади експерта, при якій виконавець повністю розуміє, що він робить і чому.

Вимоги до керівника, що здійснює вплив через переконання: -керівник повинен заслужити довіру, -необхідно врахувати інтелектуальний рівень виконавця під час передачі своєї точки зору, -ціль, яку ставить керівник, переконуючи підлеглого, не повинна суперечити системі його цінностей, -риси характеру і поведінка керівника повинні подобатися підлеглому.

Рекомендаціїї щодо здійснення ефективного впливу через переконання: -точно вислухати потреби слухача і звертатись до них, -починати розмову з тієї думки, яка буде приємною для слухача, -створити образ, який викликає довіру, -при розмові дотримувайтесь інтересів слухача, -розмову закінчуйте останнім.

2.Залучення до участі – це психологічний прийом, за допомогою якого працюючи стають безпосередніми учасниками підготовки рішень та інших заходів. Цей вид впливу поєднує експертну владу впливаючого і виконавця у єдину позицію. Цей вид впливу базується на задоволенні вторинних потреб і його необхідно використовувати, коли ці потреби є мотивуючими. Переваги: -менший опір підлеглих до змін, -висока продуктивність праці, -зменшується плинність кадрів, -виникає задоволення роботою.

3.Вплив через навіювання («внушение»)- це цілеспрямована дія керівника на підлеглого шляхом зосередженого впливу на його психіку.


хиты: 9
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь