пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

організація функціонально пов*язаних дій і колективних зусиль членів групи . самоорганізація праці менеджера

Основа успіху будь-якої сучасної колективної діяльності відносини співпраці і взаємодопомоги в противагу конфлікту і конфронтації. Поведінка, що орієнтується на спільну діяльність, передбачає наявність певних передумов. Як умови формування кооперативної взаємозалежності виділяються:Свобода і відвертість інформаційного обмінуВзаємна підтримка дій, переконання в їх виправданості;

Довіра, дружелюбність у відносинах сторін.

 У свою чергу, взаємній довірі сторін сприяє: наявність нейтральних осіб, полегшуючі взаємні успіхи; можливість отримати попередню інформацію про дії іншого; особисті особливості учасників взаємодії.

Психологія групи це сукупність певних соціально-психологічних явищ, виникаючих в процесі її формування і функціонування на основі становлення внутрішніх зв'язків в колективі, форм і способів взаємозадовільнення потреб його членів. Сюди ж відносяться морально-психологічний клімат, способи спілкування, громадська думка і настрій, звичаї і традиції, проблема лідерства, природа внутрішньогрупових конфліктів і т.д.

 У рамках аналізу змісту відносин між членами робочої групи можна виділити наступні сфери: професійну, ціннісно-світоглядну і сферу міжособистих відносин.

^ Професійна сфера охоплює відносини, що складаються в процесі рішення виробничих задач.

Ціннісно-світоглядна сфера пов'язана з взаємовідносинами між особистими і корпоративними цінностями, етичними установками, переважаючими в конкретній соціальній групі.

^ Сфера міжособистих відносин пов'язана з реалізацією потреби в спілкуванні і самоствердженні особистості в рамках колективу, мірою задоволення своєю професійною діяльністю, формальним і неформальним статусом. Менеджер - це член організації, що здійснює управлінську діяльність і вирішальний управлінські завдання. З повною відповідальністю можна стверджувати, що менеджери є ключовими людьми в організації. Однак не всі менеджери грають однакову роль в організації, не всі менеджери займають однакову позицію в організації, завдання вирішуються різними менеджерами далеко не однакові і, нарешті, функції, що їх окремими менеджерами, теж не ідентичні. Це пов'язано з тим, що в організації існує ієрархія, з тим, що в організації виконуються різні функції, і нарешті, з тим, що існують різні види управлінської діяльност Отже, самоорганізація менеджера сьогодні увазі спектр складових, з якого виділяються наступні найбільш важливі позиції:

 • дослідження і формування власних уявлень;

 • осмислення і забезпечення задоволення потреб;

 • накопичення, систематизація та розвиток необхідних знань;

 • оцінка, освоєння та вдосконалення ділових якостей;

 • навчання конкретних організаційних навичок і процедур;

 • оволодіння культурою взаємин в організації і суспільстві;

 • досягнення рівня розвитку особистості, адекватного даної

 організації;

 • отримання та закріплення формальної та  неформального статусу.


хиты: 7
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь