пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

менеджер та його роль на підприємстві. Основні вимоги до менеджера . категорії працівників управління на підприємстві

За  Оксфордсьаим словником: Менеджмент це: спосіб, манера спілкуваня з людьми; влада і мистецтво управління; це особливого роду вміння і адміністративні навички; орган управління, адміністративна одиниця. М-т це вміння досягати поставлених цілей, використовуючи працю, інтелект, мотиви поведінки інших людей. Бізнес - діяльність, спрямована на отримання прибутку шляхом створення  і реалізації  певної продукції чи послуг. Бізнесмен - власник капіталу, що знаходлиться в обороті і приносить прибуток. Менеджер - керівник (директор, адміністратор, керуючий), що як правило, має спеціальну управлінську освіту і відповідає за розробку і прийняття рішень з організаційних питань менеджменту. На відміну від спостережних і контрольних органів, менеджер завжди наділяється виконавчою владою і несе повну відповідальність за очолювальну ділянку роботи. Менеджер розглядається  як професійний керівник, як предстаник особливої професії, а не просто юрист, економіст ч інженер, що здійснює управлінські функції. Підприємець - людина, яка бере на себе ризик, пов’язаний з організацією нового підприємства чи з розробкою нової ідеї, продукції чи нового виду послуг, що пропонується суспільству. Менеджер на відміну від бізнесмена обов’язково займає поспійну посаду і в його підпорядкуванні постійно є люди.

Менеджер - керівник (директор, адміністратор, керуючий), що як правило, має спеціальну управлінську освіту і відповідає за розробку і прийняття рішень з організаційних питань менеджменту. На відміну від спостережних і контрольних органів, менеджер завжди наділяється виконавчою владою і несе повну відповідальність за очолювальну ділянку роботи. Виділяють наступні класифікаційні групи м-рів: 1.За видом дііяльності: білі комірці (вищий ранг управління); сині комірці (нищий ранг); сірі комірці (в обслуговуючий сфері). 2.За категоріями: керівники, спеціалісти, технічні виконавці. 3.За рівнем управління: вища, середня, нища ланки управління. 4.За галуззю діяльності: с/г, промисловість, торгівля і т.д. 5.За посадою: директор, зав.відділом, начальник служби.

 

1.професійна компетентність, підготовка в сфері менеджменту.2.знання техніки та технології вир. в галузі до якої належить орг.3.знання економіки, права, психології і педагогіки.4.володіння навиками адміністрування.5.вмінян самостійно і своєчасно приймати обгрунтовані рішення інапол егливо добиватися їх виконаня шляхом впливу на підлеглих.6.чуття нового, здатність петредбачати тенденцію розвитку організації,7.організаційні здібності(вмінняефектино використовувати працівників,визначати їх функції та задачі, делегувати повноваження , дотримуватися слова і діла,особиста орган.)8.вміння працювати з людьми, знання здібностей і можливостей підлеглих,захист їх інтересів і піклування про умови побуту та праці,9.вміння налагоджувати гарні контакти в колективі, що грунтуються на взаємоповазі, довірі,створювати соц-псих клімат колективу.10.особисті якості-розум,енергійність.наполегливість,принциповість,рішучість,чесність,справедлиівсть,паовага, почуття об та відпов.ю,вимогливість до себе та до підлеглих.


хиты: 11
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь