пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

5. Доповідь при захисті курсових і дипломних робіт.

Мова проведення захисту - українська, російська або іноземна на вибір магістранта (останнє за узгодженням із членами ДЕК). Тривалість доповіді – не більш 15 хвилин.

Доповідь супроводжується друкованим та електронним презентаційним матеріалом. Наявність друкованого матеріалу у вигляді комплекту аркушів обов'язкова. Структура доповіді має бути такою, щоб виступ був коментарем до всіх аркушів комплекту друкованої презентації.

Доповідь магістранта повинна складатися із шести частин, а саме: вступу, постановці задачі, опису основних наукових результатів, опису результатів досліджень, опису практичних результатів і висновків. Основну частину доповіді варто супроводжувати посиланнями на презентаційний матеріал.

У "Вступі" необхідно відзначити актуальність теми проекту, дати загальний аналіз стану проблеми і сформулювати основні задачі, з рішенням яких було зв'язане виконання роботи (2 хв.).

У "Постановці задачі" варто коротко охарактеризувати об'єкт і предмет досліджень, представити формулювання основної задачі і перелік розв'язуваних підзадач, чітко розмежовуючи відомі і виконані автором, перелічити методи рішення задач (2 хв.).

У "Описі основних наукових результатів" в короткій формі необхідно привести звіт про зміст проведених досліджень, відзначити новизну та наукову цінність результатів. (3 хв.)

У "Описі результатів дослідження" необхідно привести звіт про методи проведених досліджень, відзначити вопроси доказу достовірності отриманих результатів. (2 хв.)

У "Описі основних практичних результатів" необхідно привести звіт про практичну цінність прийнятих технічних рішень які получені на базі наукових результатів. (2 хв.)

У «Висновках» доповіді необхідно коротко відзначити можливі області застосування результатів досліджень, перелічити публікації й авторські посвідчення (якщо вони є) по темі проекту, результати НДРС, зведення про впровадження, зробити загальні висновки і дати рекомендації (2 хв.).


23.12.2013; 00:26
хиты: 292
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь