пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

3.Написання доповіді і підготовка презентаційного матеріалу.

Підготовка доповіді

Мова проведення захисту - українська, російська або іноземна на вибір магістранта (останнє за узгодженням із членами ДЕК). Тривалість доповіді – не більш 15 хвилин.

Доповідь супроводжується друкованим та електронним презентаційним матеріалом. Наявність друкованого матеріалу у вигляді комплекту аркушів обов'язкова. Структура доповіді має бути такою, щоб виступ був коментарем до всіх аркушів комплекту друкованої презентації.

Доповідь магістранта повинна складатися із шести частин, а саме: вступу, постановці задачі, опису основних наукових результатів, опису результатів досліджень, опису практичних результатів і висновків. Основну частину доповіді варто супроводжувати посиланнями на презентаційний матеріал.

У "Вступі" необхідно відзначити актуальність теми проекту, дати загальний аналіз стану проблеми і сформулювати основні задачі, з рішенням яких було зв'язане виконання роботи (2 хв.).

У "Постановці задачі" варто коротко охарактеризувати об'єкт і предмет досліджень, представити формулювання основної задачі і перелік розв'язуваних підзадач, чітко розмежовуючи відомі і виконані автором, перелічити методи рішення задач (2 хв.).

У "Описі основних наукових результатів" в короткій формі необхідно привести звіт про зміст проведених досліджень, відзначити новизну та наукову цінність результатів. (3 хв.)

У "Описі результатів дослідження" необхідно привести звіт про методи проведених досліджень, відзначити вопроси доказу достовірності отриманих результатів. (2 хв.)

У "Описі основних практичних результатів" необхідно привести звіт про практичну цінність прийнятих технічних рішень які получені на базі наукових результатів. (2 хв.)

У «Висновках» доповіді необхідно коротко відзначити можливі області застосування результатів досліджень, перелічити публікації й авторські посвідчення (якщо вони є) по темі проекту, результати НДРС, зведення про впровадження, зробити загальні висновки і дати рекомендації (2 хв.).

 

 Електронний презентаційний матеріал

Доповідь студента має супроводжуватися електронним презентаційним матеріалом для комп'ютера. Презентаційний матеріал готується в будь-якому зручному форматі (ppt, pdf, html, avi, move, jpg, flash), сумістному з технологіямі, прийнятими для стандартних презентацій (MS Power Point, Adob Acrobat, Macromedia Flash та інш.).

Найбільш зручним є підготовка презентації на CD з попереднім записом усіх необхідних програм анімації. Працездатність презентації магістрант повінен перевірити за день до захисту роботи.Позитивним моментом захисту є підготовка анімаційного демонстраційного роліка (формат avi, move) або демонстрацію результатів роботи розроблених програмних продуктів і приклади використання розроблених комп'ютерних технологій (тривалість - не більш 2 хв.).

 Друкований презентаційний матеріал

Друкований презентаційний матеріал подається у вигляді плакатів. Плакати можуть бути оформлені як комплект формату А4, що зшитий в пластиковий швидкозшивач. Число комплектів 5 - 7 у залежності від складу ДЕК. Всі аркуші роздавального матеріалу нумеруються у верхньому куті (див. Додаток Ж). Загальне число плакатів у комплекті не менше 14, але не більше 25.

Друкований презентаційний матеріал, що роздається має бути наведений у додатку пояснювальної записки.

Плакати можуть містити графіки, таблиці, діаграми, техніко-економічні показники, схеми взаємодії, схеми передачі й обробки інформації, структури математичних моделей, необхідні математичні залежності, комп'ютерні (електроні) ілюстрації та інші документи. Конкретний перелік плакатів установлюється керівником магістерської підготовки. Обов'язковими є плакати, пояснюючи постановку задачі, наукову новизну або практичну цінність, висновки по роботі і плакати, що відбивають результати особисто отримані магістром.

Плакат може мати рамку й основний напис, що розміщають у правому нижньому кутові. Форма основного напису для плакатів приведена в Додатку Е.

Кожен плакат повинний містити: заголовок, що відповідає зображенню, пояснювальний текст (при необхідності) та зазначений порядковий номер у презентації (у правому верхньому куті). Заголовок плаката розміщується у верхній частині плаката. Він повинний бути стислим і відповідати змістовній частини плаката. Змістовне наповнення плаката визначає магістрант і науковий керівник. Плакат повінен бути інформаційно наповненим. Текст на плакаті не має бути дуже дрібним (шрифт не менш 10 п.п.) але і не дуже великим (не більш 16 п.п.). Плакатами можуть буті копії екранних форм програм або електронних презентацій. Рекомендується дві форми розміщувати на одному плакаті. Дозволяється виготовляти багатобарвні плакати. Пояснювальний текст розміщають на вільному полі плаката.

Обов'язковими є плакати "Постановка задачі", "Опис об'єкта і предмета досліджень", "Висновки по роботі". Список плакатів, що рекомендуються наведений у табл.


23.12.2013; 00:26
хиты: 252
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь