пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

2. Аналіз та систематизація наукової літератури. Особливості пошуку інформації в Internet.

Наукові дослідження базуються на досягненнях науки. Невипадково кожна стаття, брошура, книга включає в себе посилання на попередні дослідження. Доповідь, реферат, дисертація також мають містити огляд літератури за темою.

У дисертаційному дослідженні аналіз наукової літератури виконує такі функції:

1) виявляє здобутки науки, її досягнення і недоліки, помилки і прогалини;

2) сприяє визначенню основних тенденцій у поглядах фахівців на проблему з огляду на те, що вже зроблено в науці;

3) дає змогу визначити актуальність, рівень розробленості проблеми, яку вивчає дослідник;

4) дає матеріал для вибору аспектів і напрямів дослідження, його мети і завдань, а також теоретичних побудов;

б) забезпечує достовірність висновків і результатів пошуків здобувача, зв'язок його концепції із загальним розвитком теорії.

Про семантичний пошук активно говорять впродовж кількох останніх років. Будь-яка технологія, яка зможе поліпшити вже стандартний пошук від Google, справедливо викликає загальний інтерес. Особливо якщо мова йде про можливості семантичного пошуку - адже кількість інформації в Мережі стрімко наростає, а можливості класичних пошукових механізмів досягли своєї технічної межі.

Семантичний пошук - це технологія майбутнього, яка ставить перед собою дуже амбітні цілі. Семантичний пошук дозволяє ефективно вирішувати багато нестандартних та спеціалізованих завдання, отримувати відповіді на складні, логічно витончені запити.

В даний час інформаційні ресурси Інтернет складають понад десяток мільярдів документів (Веб-сторінок), до яких є вільний доступ будь-якого користувача. Природно, для того, щоб знайти необхідну інформацію в найбільш розподіленій повнотекстовій бази даних необхідно використовувати найпотужніші ІПС. Такі системи існують і конкурують один з одним на сучасному ринку інформаційних технологій.

За останні роки звичайний текстовий пошук став повсякденним інструментом мільйонів людей, що використовують такі системи-бренди, як Google, Яндекс, Yahoo, кожна з яких охоплює понад мільярд документів. При цьому далеко не всі лідери інформаційних технологій десятиліття тому усвідомили цю тенденцію.


23.12.2013; 00:22
хиты: 1409
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь