пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

68. Політична свідомість.

Політична свідомість - це опосередковане відображення політичного життя суспільства, суттю якого є проблеми влади, формування, розвиток і задоволення потреб суб'єктів політики, сукупність поглядів, оцінок, які відображають політико-владні відносини.

Політична свідомість - це сприйняття суб'єктом тієї частини реальності, що пов'язана з політикою. Знання та уявлення про політику не є продуктом індивідуальної свідомості, а вони здобуваються з навколишнього середовища в ході політичної соціалізації. Важливим фактором формування політичної свідомості є політичне виховання. Зміст: політична ідея, теорія, погляди, інтереси, настрої, почуття. Сутність: результат і процес віддзеркалення, засвоєння політичної реальності з урахуванням соціальних інтересів людей. Специфіка: високий ступінь відбиття соціально-класових інтересів; активний вплив на інші форми суспільної свідомості.

Політичну свідомість класифікують (структуризують) за різними критеріями, наприклад: за суб’єктами: політична свідомість суспільства, нації, класу, групи, особистості, мас; за ставленням до влади: автократична та демократична; за глибиною віддзеркалення дійсності: буденна і науково-теоретична.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13.12.2015; 16:02
хиты: 624
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь