пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

8.Формули - посилання Excel, приклади формул-посилань на комірку в межах одного робочого листа, на комірку іншого робочого листа, на комірку іншої робочої книги

У формулі може бути вказане посилання на комірку. Посиланнямоднозначно визначається комірка чи група комірок аркуша, а також спрощується пошук значень чи даних, які використовуються в формулі. За допомогою посилань можна використовувати в формулі дані, які знаходяться в різних місцях аркуша, а також використовувати значення однієї й тієї ж комірки в декількох формулах. Крім цього, можна посилатися на комірки, які знаходяться на інших аркушах книги або в іншій книзі, або на дані іншого додатку. Посилання на комірки інших книг називаютьзовнішніми посиланнями. Посилання на дані інших додатків називаютьвіддаленими посиланнями.

По замовчуванню в Microsoft Exel використовуються посилання А1, в яких стовпці позначаються буквами від А до IV (максимально - 256 стовпців), а рядки числами - від 1 до 65536. Щоб вказати посилання на комірку, слід ввести літеру заголовка стовпця, а потім номер рядка. Наприклад, D50 є посиланням на комірку, розташовану на перетині стовпця D з 50-м рядком. Щоб послатися на діапазон комірок, слід ввести посилання на верхній лівий кут діапазону, поставити двокрапку (:), а потім - посилання на правий нижній кут діапазону. В наступній таблиці подані варіанти можливих посилань.

Якщо потрібно, щоб у комірці містилось значення іншої комірки, необхідно ввести знак дорівнює, після якого вказати посилання на цю комірку. Комірка, яка містить формулу, називається залежною коміркою, і її значення залежить від значення іншої комірки. Формула може повернути інше значення, якщо поміняти комірку, на яку формула посилається. Наступна формула =В15*5 множить значення комірки В15 на число 5. Формула буде перераховуватися при зміні значення комірки В15.

Формули можуть посилатися на комірки або на діапазони комірок, а також на імена або заголовки, які представляють комірки або діапазони комірок.

В залежності від поставленої задачі можна використовувати або відносні посилання, які посилаються на комірки відносно позиції формули, абоабсолютні посилання, які посилаються завжди на одну і ту ж комірку.

Для посилання на комірки можна використовувати заголовки стовпців і рядків аркуша, а також створити описове ім’я комірки, групи комірок, формули чи константи. Після надання імені відповідному фрагменту за допомогою команди Надати ім'яз менюФорматпосилання на нього може здійснюватися як іменем, так і звичайним способом.

В формули можна вводити посилання як на комірки тої робочої таблиці, так і на комірки інших робочих таблиць чи книг. Введення таких посилань найпростіше здійснювати шляхом переходу в момент введення формули після відкриття дужки в введеній вбудованій функції або п-арному операторі, що мають бути застосовані до комірки чи діапазону комірок, на який ми збираємося здійснити посилання, з наступним транспортуванням відміченого діапазону в рядок формул за способомDrag and Drop.


28.12.2016; 00:35
хиты: 70
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь