пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1.Економічна інформатика, основні поняття та визначення

Економічна інформатика - це прикладна дисципліна, яка вивчає інформаційні системи, використовувані для підготовки і прийняття рішень в управлінні, економіці та бізнесі. Основою для формування даної галузі послужили міжпредметні зв'язки інформатики, економіки та математики. В умовах бурхливо розвивається сучасної економіки даний напрямок швидко набуло популярності завдяки можливості автоматизації обробки економічних даних, що дозволяє ефективніше функціонувати підприємству і має на увазі високу затребуваність на сучасному ринку праці.

Економічна інформатика вивчає структуру, загальні влас- тивості та закономірності інформації, а також основні закономі- рності процесів інформаційної комунікації. Об'єктом економічної інформатики виступають інформаційні системи, які забезпечують розв'язок підприємницьких і ор- ганізаційних задач, що виникають у економічних системах.

Інформаційна система – це сукупність программно-апаратних засобів, способів і людей, які забезпечують збір, збе- рігання, обробку та видачу інформації для забезпечення підготовки та прийняття рішень.

Завдання дисципліни – вивчення теоретичних основ інформатики та придбання навичок використання прикладних систем обробки економічних даних і систем програмування для персональних комп'ютерів і локальних комп'ютерних мереж.

Предмет дисципліни – способи автоматизації інформаційних процесів із застосуванням економічних даних.

Прийняття рішення – це вибір найкращого варіанта розв'язку з безлічі припустимих на підставі наявної інформації. Взаємозв'язок даних, інформації та знань у процесі прийняття рішення.

Для розв'язку поставленого завдання фіксовані дані оброб- ляються на підставі наявних знань, далі отримана інформація аналізується за допомогою наявних знань. На підставі аналізу, пропонуються всі припустимі розв'язки, а у результаті вибору ухвалюється один найкращий розв'язок. Результати розв'язку поповнюють знання. Залежно від сфери використання інформація може бути різною: науковою, технічною, управляючою, економічною і т.д. Для економічної інформатики інтерес представляє економічна інформація.


28.12.2016; 00:35
хиты: 109
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь