пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

25. Інфраструктура ринку, її роль та значення.


Інфраструктура ринку – система державних, приватних і громадських інститутів (організацій і установ) і технічних засобів, що обслуговують інтереси суб'єктів ринкових відносин, забезпечують їхню ефективну взаємодію та регулюють рух товарно-грошових потоків. Розрізняють організаційно-технічну, фінансово-кредитну, державно-регулятивну та науково-дослідну інфраструктуру ринку. До організаційно-технічної інфраструктури ринку належать оптові ринки, аукціони, сервісні центри, ярмарки, торговельно-промислові палати, асоціації підприємців і споживачів, транспортні комунікації і засоби оперативного зв'язку. Фінансово-кредитну інфраструктуру ринку утворюють банки, фондові й валютні біржі, страхові та інвестиційні компанії, фонди профспілок та інших громадських організацій.
Державно-регулятивна –біржі праці, митна система, законодавче регулювання ринкових відносин, податкова система. Науково-дослідницька інфраструктура ринку включ в себе наук. інст. з вивч. ринкових проблем, аудиторські орг., спеціальні навчальні заклади, юридичні контори, рекламні агентства.
Роль
*забезпеч. взаємозв'язку між основн. суб'єктами економ. відносин — вироб-ми та споживачами,
*надання їм необхідних послуг, які сприяють підвищ. ефектив-ті вироб-ва,
*прискорення просування товарів до безпосереднього споживача,а з іншого боку — здійснення акумуляції вільних грош. рес. і сприяння їх перерозп. всередині галузі та між гал.
Функції:
*забезпеч. фінансової і кредитної підтримки підпр-в
*матеріально-технічне забезпеч.реалізації тов.-в та послуг
*здійсн. марк.,інформ-го та реклам.-го обслуговування
*правове та економ. консультування підприємств
*регулювання руху роб.сили
*перерозподіл ресурсів між галузями та всередині них
*акумуляція тимчасово вільних коштів та ін..

24.12.2016; 15:39
хиты: 109
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь