пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

46. Людина в інформаційному суспільстві


 

Вважається, що найбільше развит. країни в наст. вр. функцион-ют у кач-ві информац-х общ-в. У такого роду общ-вах соц.-экономич. успіхи і зрушення залежать у першу чергу від произв-ва, переробки, збереження, поширення серед членів общ-ва інформації.

Комп'ютеризація сучасного общ-ва – це факт. До прагне використовувати достоїнства технич-х пристроїв. Инф-ю можна швидко обробити, швидко передати, її зручно зберегти.

Першою основою інформаційної технології явл-ся  раціоналізація. Комп'ютеризація общ-ва насамперед виступає як його всесвітня раціоналізація, організація деят-ти чел-ка відповідно до доцільності.

Другий необх. базою інформатизації общ-ва виступає розвитий ізоморфізм – це відповідність між суб'єктами і процесами різної природи.

Третьої необх. базою инф. технології явл. розвиток техніки. Інформатизація стала явою лише там, де була розгорнута могутня матер-я база по произв-ву вычислит-й техніки.

Нарешті, инф. технологія вимагає опред-х экономич-х, соціальних і политич-х інститутів.

Розвиток инф-х технологій ставить перед человеч-вом масу нових проблем, насамперед по філософському осмисленню информац-го способу життя і змісту информац-го підходу. 


14.12.2016; 23:35
хиты: 117
рейтинг:0
Гуманитарные науки
философия
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь