пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


77. Вимоги до сучасного уроку історії.

На сьогодні, на сучасному етапі  дати хороший (Якісний) урок - справа непроста навіть для досвідченого вчителя. Це залежить від ряду факторів:

1. Розуміння і виконання вчителем сучасних вимог до уроку, які визначаються соціальним замовленням.

2. Цілей, а також освітніх, виховних і розвиваючих завдань.

3. Закономірностей і принципів навчального процесу.

4. Орієнтації навчання на національні пріоритети, цінності історичної освіти та суспільного виховання.

5. Націленість уроків історії на оволодіння учнями мовою вітчизняної та світової культури, духовним досвідом людства, на виховання цілісної картини світу і формування системи мислення.

6. Оптимального балансу в змісті уроку компонентів світової, національної, регіональної та локальної історії.

7. Всебічної оцінки історичних факторів, що припускає знайомство учнів з різними точками зору на одне і те ж подія чи явище, і створення умов для формування в учнів власної, мотивованої точки зору.

8. Навчання учнів прийомів, формуючи критичне ставлення до джерел інформації, і здатність працювати з ними самостійно, роблячи власні висновки.

9. Творчої, емоційної атмосфери, заснованої на інтерес учнів до змісту уроку й видами навчальної роботи .

ГОЛОВНА РИСА ЯКІСНОГО УРОКУ ІСТОРІЇ І ГОЛОВНА ВИМОГА ДО ВИКЛАДАННЯ ІСТОРІЇ В ЦІЛОМУ це Високий науково-теоретичний рівень, відповідність викладання сучасному Станом історичної та педагогічної науки, передовій практиці, закономірностям навчально-виховного процесу. При цьому в шкільний курс історії як навчального предмета в загальноосвітній школі має бути орієнтоване, насамперед, на оволодіння учнями основами знань на  історичному шляху людства, його соціальному, духовному, моральному досвіді, формування конкретно-історичних уявлень про історичну епоху, озброєння учнів методами вирішення практичних завдань, вміння працювати з історичними джерелами. Ні в якому разі не слід допускати ускладнення шкільного курсу історії і перевантаження учнів зайвим позапрограмним матеріалом .

НАЙВАЖЛИВІШОЮ ВИМОГОЮ ДО УРОКУ, характерною ознакою кожного уроку є ясність навчальної цілі, нерозривний зв'язок у вирішенні основних освітніх, виховних та розвиваючих завдань і чітке, послідовне їх здійснення в ході проведеного уроку.

ВЕЛИКЕ ЗНАЧЕННЯ має визначення вчителем головного істотного для кожного уроку, з тим, щоб воно було зрозуміле і засвоєно всіма учнями класу. Зміст навчальної програми (на конкретний урок), освітні, виховні і розвиваючі завдання уроку, вік учнів, рівень їх знань, умінь і навичок - все це визначає відбір матеріалу, виділення головного в ньому, а також методи і прийоми, використовувані вчителем на уроці, зміст, освітні, виховні і розвиваючі завдання уроку, вік учнів, рівень їх знань, умінь мають визначальне значення при підборі матеріалу до уроку, плануванні його типу та структури, при виборі найбільш доцільних та ефективних для даного уроку методів і прийомів.

Такі ОСНОВНІ ХАРАКТЕРНІ РИСИ КОЖНОГО ЯКІСНОГО УРОКУ ІСТОРІЇ. Головними його ознаками є високий науково - теоретичний і методичний рівні, сполучення провідній ролі вчителя і активної навчальної діяльності учнів.


19.06.2019; 21:41
хиты: 86
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
новая история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь