пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


84.Каджари

 Каджари оселилися на території Вірменії після монгольського вторгнення [2]. Потім вони брали участь в об'єднанні кизилбашів і підтримали Сефевідів. В 1554 році утвердилися в Гянджі і поширили свій вплив на весь Карабах [7] (Карабах був однією з провінцій, де низовини і передгір'я входили до мусульманські ханства, а гори залишалися в руках вірменських правителів [8]).

З кінця XVIII століття, з приходом Ага-Мохаммед Каджара на шахський трон, представники клану Коюнлу (Гаванлу) племені Каджар стали царствующей династією в Ірані, аж до 1925 року [9]. Як і попередні династії, що прийшли до влади в період внутрішніх заворушень, адміністративного та економічного спаду, Каджари, зіткнулися з проблемою заспокоєння країни, необхідністю створення нових військових та адміністративних структур з метою посилення централізації влади, а також для покриття державних витрат на утримання судів, армії і державного апарату. Період правління Каджар був ознаменований важливими реформами і значними змінами в державному устрої, зокрема конституційної революцією 1906 року. [10] Спочатку Каджаров вдалося стабілізувати Іран після потрясінь XVIII століття, але в цілому епоха Каджаров була для Ірану часом занепаду, військових поразок, повного державного безсилля і перетворення країни на напівколонію європейських держав. Каджарского династія підкорилася впливу перської культури і прийняла перську мову, перські звичаї та звичаї [4]. Каджари були повалені в 1925 році Резой Пехлеві [2].

Нині також дворянська прізвище в Азербайджані [11] [12], що мала право на носіння титулу «принців» в Росії. Монархічний титул - шаханшах-та Іран воджуд-і ала хазрат-і Агдас-і хомайун.

 


19.06.2018; 15:47
хиты: 93
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь