пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


Постать П.Орлика.

Високо освідченний, з таким національно-політичним розумом, палкий і свідомий патріот і борець за незалежну Україну. Пилип Орлик виділявся у тогочасному середовищі української козацької старшини. Орлик являв собою цілком новий тип патріота й інтелігента, який у неймовірно тяжких умовах еміграції не полишив думку про відновлення самостійної української держави. Найактивніший провідник Мазепинської ідеї, він присвятив ціле своє життя створенню західноєвропейської коаліції, яка допомогла визволити Україну. Він намагався скористатися будь-якою можливістю, щоб зацікавити європейські держави вирішенням долі України. Орлик намагався довести, що незалежність України позитивно вплине на міжнародне становище і безпеку Європи.

Ця історична особа, які і могутній гетьман Мазепа, овіяний легендами. Але якщо Мазепі для досягнення його потаємної мети довелося кружляти манівцями, часто наступаючи на горло власній пісні, то Орликові доля постелила цільний і безкомпромісний шлях, і звісно ж, нелегкий.

Хочеться сказати, що П.Орлик  вписав  яскраві сторінки в історію державотворення України. Чого тільки варта ухвалена в 1710 році, Конституція яка стала першою демократичною конституцією та передбачала чітке розподілення влади на законодавчу, виконавчу та судову, випередивши США (1787), Францію та Польщу (1791). Незважаючи на те, що вона була створена на поч. XVIII ст., деякі її положення залишаються актуальними й донині. Конституція  містила багато цікавих і прогресивних ідей, була на рівні кращих досягнень тогочасної юридичної думки.

Ідеї, висловлені в ній, є результатом майже тисячоліття соціально-економічного та політичного розвитку України, свідченням високої самосвідомості нації. Тема також є актуальною в зв’язку з тим, що документ являється важливою віхою в творенні української законотворчої традиції, потребує повного об’єктивного висвітлення, зважаючи на політичні, економічні та культурно-релігійні традиції українського народу.

 


28.05.2017; 23:13
хиты: 151
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь