пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


Психологічні вимоги до особистості сучасного вчителя

•                      вимоги до вчителя як до представника людського суспільства та виконавця соціального замовлення (він сприяє становленню особистості учня за допомогою своєї особистості);

•                      вимоги професійної готовності (знання предмету та методики, психології, історії та теорії педагогіки, технології педагогічного процесу) та загального розвитку;

•                      вимоги до розвитку психічних процесів (педагогічне мислення, емоційно-вольові якості, психофізичні особливості особистості).

Проаналізувавши кожну групу вимог до особистості вчителя, можемо підсумувати, як використати цю інформацію у професійному самовихованні. Насамперед, це визначає алгоритм нашої програми самовиховання:

1.                     визначити спрямованість життєвих прагнень;

2.                     виявити здібності: організаторські, пізнавальні, художні, педагогічні тощо;

3.                     встановити, які з них більше підлягають розвитку, удосконаленню, успішніше проявляються;

4.                     зрозуміти свій характер: чи властиві йому доброта, чесність, доброзичливість чи заздрість, правдивість чи брехливість тощо.

Загалом педагог повинен бути достатньо розвиненою зрілою особистістю, повноцінним Я. тільки такий педагог зможе успішно брати участь у розв’язанні складних духовних, моральних, соціальних і психологічних проблем особистості учня.

 


30.01.2017; 20:29
хиты: 120
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь