пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


Що включає в себе педагогічна майстерність вчителя, його професійно-педагогічні та особистісні якості.

Педагогічна майстерність — це досконале, творче виконання вчителем професійних функцій на рівні мистецтва, результатом чого є створення оптимальних соціально-психологічних умов для становлення особистості кожного учня, забезпечення високого рівня інтелектуального розвитку, виховання кращих моральних якостей, духовного збагачення школярів.Вона характеризується високим рівнем розвитку спеціальних узагальнених вмінь, і, звичайно, суть його - в особистості викладача, його позиції, здатності керуваати діяльністю на високому рівні. Велике значення у цьому контексті має володіння викладачем педагогічною технікою. Володіння цією технікою відзначається вмінням перетворювати на апарат педаго­гічного впливу свої емоції, голос (тон, сила, інтонація, жести, міміку). Вміння керувати своїм психічним станом, педагогічно активно і емоціонально відкрито виявляти своє ставлення до предмета і студентів є однією з ознак технологічної культури, викладача. Педагог повинен володіти арсеналом засобів за допомогою яких він передає свій досвід, свої уявлення. Ці засоби завжди індивідуальні неповторні.Особисті якості:

1. Любов до дітей.

2. Почуття людської гідності.

3. Чесність, совісність, справедливість, об'єктивність.

4. Витримка, стриманість, терпеливість.

5. вміння працювати з дитячим колективом.

6. Всебічний розвиток.

7. Принциповість і вимогливість.

8. Оптимізм, любов до життя.

9. Чуйність, гуманне ставлення до людей.

10. Творчий склад мислення.

11. Тактовність.

Професійні якості:

- спеціальні (знання теорії своєї науки та практичні уміння застосовувати їх у практиці викладання);

- психолого-педагогічні (знання психологічних та дидактичних основ викладання обраної дисципліни, знання і урахування психологічних особливостей студентів і власних особистісних рис, закономірностей сприймання студентами змісту навчання);

- методичні (володіння методами, прийомами і засобами донесення наукової інформації до студентів).

- організаційні (володіння уміннями здійснювати оптимальну організацію власної діяльності та керувати діяльністю студентів).


24.01.2017; 14:06
хиты: 99
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь