пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


91. Завдання, проблеми та перспективи розвитку культури України.

Серед проблем, які перейшли до нас із минулих століть, знаменуючи нашу історичну обтяженість і запізненість, – проблема національної ідентичності. Більшість європейських націй пройшла шлях утвердження своєї ідентичності принаймні у ХVІІІ або ХІХ століттях; але торувати цей шлях наприкінці ХХ та на початку ХХІ століть, за часів інтеграційного форсажу

Актуальні проблеми у сфері культури включають:  -          Низький рівень культури та духовності суспільства; -          Низький рівень державного фінансування; -          Занепад вітчизняного кінематографу, книгодрукування, мистецтва. -          Охорона та популяризація історичних пам’яток;-          Спекуляція питаннями мови, історії та релігії.

Важливе значення має процес відродження української літератури та кіномистецтва. Добра традиція з проведення різноманітних книжкових ярмарок, виставок та форумів має бути продовжена і отримати гідну фінансову підтримку для популяризації та розповсюдження української книги. Особливо це стосується української літературної класики, художньої та науково-популярної літератури, сучасних письменників та молодих авторів, дитячих книжок. Програма «Українська книга» має бути безстроковим національним проектом, завдяки якому українське книгодрукування вийде на світовий рівень розвитку. Книговидавництва та друкарні отримуватимуть від держави посилену допомогу у вигляді певних податкових пільг, організації в Україні літературних подій міжнародного значення.

Є переконання, що й український кінематограф за умови необхідного державного фінансування зможе посісти достойне місце у світовій кіноіндустрії. Українські історичні кінострічки про славні часи Київської Русі, козацької держави, боротьбу українського народу за свободу та власну державу будуть формувати відчуття гордості та патріотизму за свою вітчизну, змальовувати давню історію, культуру та побут українського народу. За державні кошти можна створити мережі невеликих кіноклубів, а приватні кінотеатри можна зобов’язати проводити пільгові прем’єрні покази державних кінострічок у рамках програми «Українське кіно ХХІ століття». Проте, що наш кінематограф має потужний нереалізований потенціал, переконливо свідчить той факт, що українські стрічки номінувалися на найпрестижнішу світову нагороду «Оскар»: фільми «Мамай» (2003) та «Ілюзія страху» (2008). Також можливо запровадити оподаткування іноземних фільмів, що транслюються на території України. На сьогодні їхня частка в українському прокаті складає до 90%. Кошти отримані від цього можна спрямовувати на підтримку вітчизняного кіновиробництва та ремонту кіностудій.


08.06.2016; 23:42
хиты: 109
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь