пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Особливості адміністративно-політичної, конфесійно-культурної і етномовної ситуації в Речі Посполитій в другій половині ХУІ - на початку ХУІІ ст.

Річ Посполита (лат. Res Publica, пол. Rzeczpospolita, рус. Рѣч Посполита) — східноєвропейська федеративна держава, що існувала протягом 15691795 років на теренах сучасних ПольщіУкраїниБілорусіЛитвиЛатвії, південної Естонії та західної Росії.

Утворилася 1569 року внаслідок Люблінської унії, що об'єднала Королівство Польське та Велике князівство Литовське. Очолювалася виборним монархом, який мав складений титул короля польського і великого князя литовського. Столиця розташовувалася в Кракові (до 1596) і Варшаві (після 1596). Річ Посполита була федеративною державою, що складалася із двох суб'єктів: Корони Польського королівства (Корони або Польщі) та Великого князівства Литовського (Литви). Адміністративно перша поділялася на дві провінції — Великопольську таМалопольську; остання ж становила одну Литовську провінцію. До Великопольської провінції належали історичні регіониВеликопольщаМазовія та Королівська Пруссія, до Малопольської провінції — Малопольща й Русь, до Литовської провінції —Литва й Жмудь. До складу Корони також входили лівонські землі, що називалися Інфлянтами


20.06.2016; 16:42
хиты: 128
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
история европы
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь