пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

55. Організаційно-тактичні основи розшуку підозрюваних (обвинувачених).

Ст. 137 Коли місце перебування обвинуваченого невідоме або він ухиляється від слідства, слідчий до закінчення строку, встановленого для провадження досудового слідства, зобов'язаний вжити всіх необхідних заходів до встановлення місця перебування обвинуваченого. Ст. 138 Коли місце перебування обвинуваченого не встановлене, слідчий оголошує її розшук. Розшук може бути оголошений як під час досудового слідства, так і одночасно з його зупиненням.

 Ст. 139 Про його оголошення слідчий складає постанову, в якій зазначає потрібні відомості про особу розшукуваного. Постанова направляється до відповідних органів розшуку. Після оголошення розшуку слідчий продовжує вживати всіх необхідних заходів для встановлення місця перебування обвинуваченого. При затриманні обвинуваченого, якого розшукували і щодо якого обрано як запобіжний захід тримання під вартою, орган розшуку негайно доповідає про це прокуророві за місцем затримання.

 Прокурор протягом 24 годин зобов'язаний перевірити особу,яка розшукується, і, за наявності законних підстав для арешту, дає санкцію на відправлення заарештованого за етапом.

 

 


27.05.2014; 21:02
хиты: 189
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь