пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Н

  1. Номінальний ВНП – це валовий національний продукт визначений в цінах поточного року.
  2. Недоліки розрахунку ВНП: 1. не враховує ринок цінних паперів; 2. трансфертні витрати держави; 3. Номінальний ВВП враховує інфляцію.
  3. Національний доход – це зароблений дохід, який визначається як вартість чистого національного продукту за виключенням непрямих податків (Nj=NNP-Тн) або (Nj = W+R+i+p)
  4. Нецінові чинники AD – а) добробут споживачів, їх очікувань, рівень оподаткування; б) рівень процентної ставки, податки на бізнес, очікування; в) бюджетна політика держави;
  5. Нецінові чинники AS: а) зміна цін на ресурси; б)зміна в продуктивності праці; в) зміни економічно-правових норм.
  6. Непрямі податки – вилучаються в сфері реалізації або споживання товарів та послуг. Поділяються на фіскально-монопольні та акцизи. 
  7. Недискреційна фіскальна політика – це автоматичні зміни державних витрат сальдо державного бюджету в результаті циклічних коливань сукупного доходу.
  8. Номінальна відсоткова ставка - ставка доходу з позицій інвестора на приватному ринку, яка включає інфляцію (t) і тому визначається підсумовуванням реальної ставки процента та величини темпу інфляції: i = r + t (r - реальна процентна ставка; t – темп інфляції)
  9. .Номінальний валютний курс - це курс між двома валютами, тобто відносна ціна двох валют (пропозиція їхнього обміну однієї на іншу). 

  10. Нормативна функція макроекономіки — спрямованість макроекономіки на обґрунтування рекомендацій щодо подальшого розвитку національної економіки.

  11. Національні заощадження — це приватні заощадження плюс державні заощадження.

    Незаплановані інвестиції — інвестиції, що їх підприємства зму­шені вкладати в товарні запаси в умовах економічної нерівноваги.

    Неочікувана інфляція — інфляція, яка є результатом неперед­бачених змін в економіці.


21.12.2016; 00:31
хиты: 89
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь