пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

К

  1. Командно-адміністративна економіка - характеризується високим ступенем державного втручання в економіку, у якій основне регулювання економікою здійснює держава.
  2. Короткостроковий період - це проміжок часу, недостатній для заміни устаткування або будівництва нового підприємства.
  3. Кейнсіанська модель товарного ринку. «Крест Кейнса» dopb294529.zip
  4. “Кейнсіанський хрест ” – можна викор. в короткостроковому періоді не враховано такий чинник , як ціна. 
  5. Класична модель товарного ринку. 64.png
  6. Крива Лаффера.1.png
  7. Класична теорія попиту на гроші – пов’язує попит на гроші з реальним доходом. 

  8. Крива Філіпса.1308182157_1.png
  9. Конвертованість валюти - здатність вільно обмінюватися на валюти інших країн та міжнародні платіжні засоби.
  10. Капіталоозброєність – вартість капіталу, яка припадає на одного працюючого.

    Квота – один із засобів протекціонізму у зовнішній торгівлі який кількісно обмежує імпорт або експорт товару.

    Кейнсіанська теорія – напрям макроекономічної теорії, ключова ідея якого полягає в тому, що ринок не здатний в короткостроковому періоді швидко відновлювати повну зайнятість і тому виникає необхідність державного впливу на сукупний попит.

    Керовано плаваючий валютний курс – валютний курс, зміна якого регулюється державою завдяки цілеспрямованого впливу на кон’юнктуру валютного ринку.

    Кінцева продукція – частка валового випуску, яка спрямовується на невиробниче споживання, інвестування та експорт.

    Короткостроковий період – у макроекономіці період, протягом якого зарплата є негнучкою і не змінюється при зміні сукупного попиту.

    Крива виробничих можливостей – крива, яка відбиває максимально можливий обсяг виробництва продукту, за повного й ефективного використання наявних ресурсів.

    Крива Лаффера – крива, яка відображає залежність між податковими ставками та податковими надходженнями до бюджету на основі припущення, що за зниження податкових ставок від надмірного до оптимального рівня забезпечується максималізація податкових надходжень до бюджету.

    Крива Лоренця – крива, яка характеризує фактичний розподіл доходів між домогосподарствами на основі зв'язку між відсотком сімей у складі населення та їх відсотком у сукупному доході.

    Крива сукупного попиту – крива, яка відображає обернену залежність між ціною і сукупним попитом і має вигляд від’ємно похилої лінії.

    Крива сукупної пропозиції – вертикальна ділянка – ділянка на короткостроковій кривій сукупної пропозиції, яка за умов зростання сукупного попиту відображає лише зростання цін, тобто виникнення інфляції.

    Крива сукупної пропозиції – висхідна ділянка – ділянка на короткостроковій кривій сукупної пропозиції, яка за умов зростання сукупного попиту відображає одночасно зростання цін і реального ВВП у певному співвідношенні.

    Крива сукупної пропозиції – горизонтальна ділянка – ділянка на короткостроковій кривій сукупної пропозиції, яка за умов зростання сукупного попиту відображає незмінність цін і зростання лише реального ВВП.

    Крива Філіпса – крива, яка показує зв'язок між безробіттям та інфляцією.

    Криза (падіння) – фаза економічного циклу, яка виникає внаслідок падіння сукупного попиту і супроводжується скороченням виробництва.

    Критична величина інвестицій – приріст запасу капіталу, який компенсує дію факторів, спрямованих на зниження капіталоозброєності.

 


21.12.2016; 00:18
хиты: 90
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь