пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

З

  1. Змішана економічна система - являє таку економічну систему, де і держава, і приватний сектор відіграють важливу роль у виробництві, розподілі, обміні і споживанні всіх ресурсів і матеріальних благ в країні.
  2. Зрушення кривої AD під впливом нецінових чинників. Нецінові фактори впливають на сам сукупний попит, що означає, що величина сукупного попиту однаково змінюється при кожному можливому рівні цін. Це обумовлює зсув кривої AD. Якщо під впливом нецінових факторів сукупний попит збільшується, крива AD зсувається вправо, а якщо скорочується, то вона зсувається вліво. image028.jpg
  3. Зрушення кривої AS під впливом нецінових чинників. image012.jpg
  4. Заощадження – це та частина отриманого доходу, яка не споживається в даний момент часу, а впродовж певного періоду накопичується для використання в майбутньому.

  5. Зовнішній державний борг - це сукупність зобов'язань державних органів управління перед міжнародними фінансовими організаціями, іншими країнами та нерезидентами.
  6. Змішаний тип економічного зростання – це збільшення виробничої потужності в результаті збільшення використання фактичного виробництва і вдосконалення технологій. 

  7. Закон Оукена – ситуація, коли фактичний рівень безробіття перевищує природній рівень на 1% , недотримує реального ВВП на 2,5 %.               uf-u0 = β(Уn**У)/Уn*
  8. Закон Оукена – відкрита Оукеном емпірична залежність, згідно з якою кожний відсоток циклічного безробіття викликає відставання фактичного ВВП від потенційного ВВП на 2,5 відсотка.

    Закрита економіка – економіка країни, в якій відсутні експорт та імпорт товарів та послуг.

    Залишок Солоу – внесок сукупної продуктивності факторів у зростання продукту, який обчислюється за залишковим принципом.

    Заощадження – та частина після податкового доходу, яка не використовується на споживання.

    Заощадження державні – це чисті податки мінус державні закупівлі.

    Заощадження національні – це приватні заощадження плюс державні заощадження.

    Заощадження приватні (змішана економіка) – це дохід мінус чисті податки та споживання.

    Золоте правило нагромадження – норма заощаджень, за якої стійкий рівень капіталоозброєності забезпечує максимум споживання.

     

     


20.12.2016; 23:49
хиты: 96
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь