пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Управлінський та фінансовий аналіз

Фінансова звітність є інформаційною основою для фінансового аналізу і прийняття управлінських рішень

Фінансовий аналіз - це сукупність аналітичних процедур, грунтуються, як правило, на загальнодоступній інформації фінансового характеру та призначених для оцінки стану та ефективності використання економічного потенціалу фірми, а також прийняття управлінських рішень щодо оптимізації її діяльності або участі в ній.

Управлінський аналіз - аналіз в загальній системі управлінського обліку та фінансового менеджменту, результати якого мають обмежений доступ навіть всередині підприємства, одна з форм якого - управлінський аналіз;

Вихідною базою фінансового аналізу є дані бухгалтерського обліку та звітності, які аналізуються з використ шести основних методів: горизонтальний аналіз; вертикальний ; метод фінансових коефіцієнтів; порівняльний аналіз; факторний аналіз.

Управлінським аналізом займаються всі служби (технічні, фінансові, податкові кредитні і т.д.) з метою надання інформації, необхідної для планування, контролю та прийняття оптимальних управлінських рішень.

Управлінський аналіз підрозділяється на соціологічні та аналітичні методи.

Соціологічні методи: Метод опитування, метод спостереження, метод аналізу, метод порівняння, балансовий метод,метод статистики метод ланцюгових підстановок,метод елімінування, графічний метод.


08.06.2017; 23:16
хиты: 88
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь