пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Організація економічного аналізу та його інформаційне забезпечення

Успішне вирішення задач економічного аналізу потребує чіткої організації проведення аналітичної роботи. У відповідності зі змістом економічного аналізу організацію аналітичної роботи можна звести до таких основних положень:

— розробка програми повного, комплексного, системного аналізу діяльності підприємства

— формування групи спеціалістів, які здійснюють економічний аналіз з визначенням конкретних виконавців на рівні окремих підрозділів і в цілому по підприємству;

— використ всіх джерел інформації

— широке використ в аналітичній роботі сучасних технічних і програмних засобів;

— вирішення в процесі аналітичної роботи основних завдань економічного аналізу

— складання аналітичної записки за результатами аналітичної роботи та передача її керівництву для розробки І прийняття управлінських рішень.

Організація аналітичної роботи складається із декількох етапів.

1) підготовчий етап: розробляються плани та програми аналізу, визнач мета аналізу, 

вибирається методика, формується група виконавців і розподіляються обов'язки між ними. 2) уточнення плану робіт, розробленого на першому етапі. У відповідності з  планом здійснюється збір інформації, формується інформаційна база

3) є по суті основним етапом, передбачає обробку первинної інформації у відповідності з методикою економічного аналізу. На цьому етапі перевіряється ступінь виконання плану, оцінюється динаміка основних показників, зіставляється досягнутий результат з витратами

4)проведення підсумкової оцінки результатів аналізу.

5)розробка заходів щодо усунення недоліків

Джерелами інформаційного забезпечення економічного аналізу служать плани, нормативи, зобов'язання (контракти, договори, державне замовлення), звітна, облікова, позаоблікова інформація, конструкторська, технологічна інформація, доповідні записки тощо.

Позаоблікова інформація включає матеріали ревізій, аудиту, виробничих нарад, конференцій, преси, спостережень, обстежень.

Нормативи являють собою систему норм. Вони повинні бути прогресивними, що досягається їх динамічністю, науковою обґрунтованістю, а також враховувати досягнення передових підприємств.

Найбільш повно і узагальнено результати діяльності підприємства відображаються у формах бухгалтерської і статистичної звітності.

Важливими джерелами інформації є дисертації, збірники наукових праць.


08.06.2017; 23:11
хиты: 90
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь