пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Соціально-економічний розвиток України в добу незалежності. Сучасний стан економічного розвитку України


На економіку України руйнівний вплив мала загальна економічна криза, що охопила СРСР, розпад загальносоюзного економічного комплексу. У момент проголошення незалежності Україна виявилася немічною і деформованою в економічному відношенні: 95 % підприємств підпорядковувалися Москві, майже 80 % усього виробництва не мало завершеного технологічного циклу, термінової заміни вимагали 40 % технологічно застарілих машин і устаткування. Основними рисами сучасного економічного становища України є:
значна заборгованість держави, окремих галу- зей і підприємств зарубіжним країнам;
відставання сектору економіки, який вироб- ляє товари, від сектору економіки, який їх спо- живає;
паливно-енергетична залежність від Росії; надмірний контроль економіки з боку україн- ського уряду, що має ефект придушення того її сектору, що виробляє товар;криміналізація стосунків між державним установами і бізнесом, розподілення між кла- нами найприбутковіших секторів економіки України;«відірваність» України від світової економіки .
Протягом 2007–2010 рр. більш як половина провідних країн світу перебувають у стані фінансово- економічної кризи– у тому числі й Україна, про що свідчать її основні макроекономічні показники (ВВП, рівень безробіття, рівень інфляції, торгівельне сальдо, стан гривні, політична нестабільність і соціальна нерівніс
101

17.06.2015; 22:19
хиты: 117
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь