пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ОБРАЗ УКРАЇНИ У СВІТІ

 Київ – Забезпечення демократичних свобод, розвиток науки та створення сприятливого бізнес-клімату – основні складові позитивного іміджу України закордоном, вважають учасники щорічної Фулбрайтівської конференції, яка цього року отримала назву «Образ України у світі: реальний та бажаний». Учасники конференції наголошують, що нині в Україні відчувається тиск на ЗМІ, науці не вистачає фінансування, а інвестори нарікають на труднощі у співпраці з українською виконавчою владою.

За словами посла США в Україні Джона Теффта, більшість його родичів та друзів сприймають Україну винятково як країну, яка після розпаду Радянського Союзу намагається розвивати демократію. Американський посол вважає, що однією з важливих складових іміджу України у світі є здатність держави підтримувати свободу преси, а також права громадян на свободу слова та свободу зібрань. 
«Більшість американців розуміють Україну через призму її демократичності і прогресивності, спроможність будувати закордонном суспільство. Українці хочуть демократії – додає Джон Теффт.
На думку віце-президента Академії наук вищої школи Максима Стріхи, сприятливий імідж України у світі формують не політики. він зазначає, що однією з підвалин позитивного сприйняття країни закордонном можна вважати стабільний розвиток науки. Однак бюджет наукової сфери України у 30 разів менший за науковий бюджет Росії і в 500 разів менший за науковий бюджет США. 
Ще одна важлива складова позитивного іміджу країни – сприятливий бізнес-клімат, вважає голова Американсько-української бізнес-ради Морган Вільямс.
Сучасна Україна – це чудове місце для розвитку бізнесу.
 


14.06.2015; 16:57
хиты: 112
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь