пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Гриф затвердження та гриф узгодження.Штамп

 

Погодження – це спосіб попереднього розгляду та оцінки проекту документа. Реквізит 24 (гриф погодження) складається зі слова “ПОГОДЖЕНО”, назви посадової особи, яка погоджує документ (включаючи назву організації), її особистого підпису, його розшифрування і дати, наприклад:

У відповідності до вимог стандарту гриф погодження розмішується нижче підпису або у верхньому лівому кутку сторінки. Гриф складається зі слова погоджено, назви посади особи, а з якою погоджується документ /включаючи назву організації/, особистого підпису, його розшифрування, дати.

Після підписання деякі види документів, нормативні акти передбачають їх затвердження. Це статути та положення про підприємства та їх структурні підрозділи, штатні розклади, інструкції звіти, баланси, окремі різновиди актів та ін.

Затвердження має на меті санкціонувати поширення дії документа на певне коло підрозділів, організацій чи структурних осіб. Затвердження документів здійснюється двома способами: грифом затвердження або виданням розпорядчого документа /наказу, рішення/.

Елементи грифа затвердження: слово ЗАТВЕРДЖЕНО, назва посади, особистий підпис, ініціали та прізвище особи, що затвердила документ, дата затвердження.

Наприклад:

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор ресторану /підпис / О. П. Білоус

05.10. 99

Гриф затвердження розмішується в правому кутку документа й оформляється великими літерами.

При затвердженні документа розпорядчим актом:

Документ що підлягає затвердженню, отримує юридичну силу лише з моменту його затвердження.

Затвердження документа є особливим способом його засвідчення після підписання, що забезпечує поширення дії документа на відповідне коло установ або осіб.

Г^эиф затвердження.

Розташовується у верхній правій частині документа. Затвердження - спосіб засвідчення документа після його підписання, який санкціонує поширення дії документа на визначене коло структурних підрозділів, організацій чи службових осіб. Елементи грифу затвердження:

- слово ЗАТВЕРДЖУЮ (великими літерами без лапок);

- назва посади особи, яка затверджує документ;

- особистий підпис;

- розшифрування підпису (ініціали та прізвище особи, яка затвердила документ);

- дата затвердження

Штампи бувають різних форм: прямокутні (зазвичай із зазначенням реквізитів установи - найменування, адреса і т. п.), трикутні (як правило, використовуються для довідок та внутрішніх документів) чи інших, часом химерних форм у вигляді фігур.

Останнім часом набули великого поширення факсимільні штампи, на яких зазначаються прізвище та ім'я власника штампа. Такі штампи знайшли велике застосування в особистих домашніх бібліотеках. Оснащення для факсимільного штампа, як правило, традиційна - прямокутної або трикутної форми, а відбиток може бути яким завгодно: підпис, вензель, родовий герб - в залежності від рішення власника штампа.

Штамп (нім. Stampfe, від італ. stampa — печатка, друк)

  1. Штамп — Готовий зразок, шаблон.
  2. Штамп — Інструмент або форма для виготовлення виробів штампуванням.
  3. Штамп — Відбиток штемпеля на документі.
  4. Штамп — У переносному значенні — художній прийом або зворот мови, що багаторазово механічно повторюється без творчого осмислення\


11.06.2015; 00:16
хиты: 153
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь