пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

45. Процедура та функції

Процедура - це найменша одиниця програмного коду, яка містить операторів програм VBA. Будь-яка написана процедура зберігається в модулі VBA, який, у свою чергу, може містити будь-яку кількість процедур.

Типи процедур:

1. Процедура типу Sub (процедура-підпрограма) - це частина програми, яка може виконуватися незалежно, при цьому одна процедура типа Sub може викликати іншу.

2. Процедура типу Function (процедура-функція) - цей клас процедур відрізняється від інших тим, що в результаті виконання функції завжди обчислюється єдине значення, що повертається, яке привласнюється змінною з ім'ям даної функції.

3. Процедура типу Property (процедура властивостей) використовується для доступу до властивостей об'єкта визначеного користувачем класу. Детально процедури властивостей розглядатимуться в темі 10.

4. Процедура обробки події (event procedure) - це процедура спеціального призначення, яка виконується при виникненні деякої події.

Ім'я - це унікальне ім'я процедури, складене згідно з правилам мови VBA.

Аргументи - це необов'язковий параметр, взятий у круглі дужки. Аргументи процедури - це елементи даних, що передаються процедурі при її виклику і використані нею при виконанні. При оголошенні процедури аргументи указуються у вигляді списку аргументів.

Функції є необхідним елементом будь-яких мов програмування, не є виключенням і мова VBA. Функція є особливим видом процедур, що відрізняється від інших тим, що вона завжди повертає обчислене значення. Аргументи функцій можуть бути константами, змінними (включаючи масиви), текстовими рядками або об'єктами.

При виконанні написаних вами процедур або процедур-функцій можуть виникнути помилки, відмінні від синтаксичних, - помилки виконання. Такі помилки можна виявити тільки в процесі виконання процедури.

Математичний запис           Функція х-аргумент             Значення, що повертаються

!x!                   Abs(x)            Модуль х

arctg(x)          Atn(x)             Арктангенс х

cos(x)             Cos (x)            Косинус х

Ln(x)              Log (x)           Натуральний логарифм  х

                        Sgn (x)            Знак х

 


09.06.2015; 16:44
хиты: 128
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь