пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

29. Поняття про форму, призначення, типи та режими створення: з використання Майстра форм, в режимі Конструктор, в режимах Авто форма.

Форма – це об’єкт Access призначений для більш зручного відображення даних, їх введення та корегування. Типи форм:

1).По типу вікна:

- спливаюча – це форма, що завжди знаходиться вверху всіх відкритих вікон;

- модальна – це форма, коли користувач не може одержати доступ до інших об’єктів БД та командного меню, якщо воно відкрите;

- немодальна;

2).По джерелу даних:

- вільні форми;

- зв’язані з даними;

3).По відношенню до інших форм:

- головна форма;

- підпорядкована;

- ієрархічна;

За зовнішнім виглядом форми бувають:

-проста форма;

-стрічкова форма;

-таблична форма;

-вирівняна форма;

-зведена таблиця;

-зведена діаграма;

Способи створення форм:

-автоматично;

-порожня форма;

-вручну, за допомогою конструктора;

-за допомогою майстра;

-комбінованим способом

Форма являє собою електронний бланк для введення даних. Форми використовуються для обробки бази даних декількома користувачами, форма може служити засобом захисту бази даних від дій некваліфікованих користувачів , а також ширмою, що заслоняє від зацікавлених очей конфіденційну інформацію. Форми дозволяють вводити дані, редагувати їх, чи додавати видаляти записи безпосереднього доступу до самих таблиць. Якщо форма  ґрунтується тільки на одному об’єкті, то вона називається простою формою, а якщо ґрунтується на полях з декількох зв’язаних таблиць, то вона називається складною. У Аccess існує кілька способів створення форм: Авто форма – автоматичне створеня форми з використанням одного із стандартних шаблонів. Це найбільш зручний та швидкий спосіб створення форми. Майстер форми – створення форми за допомогою майстра (у залежності від призначення форми майстер пропонує на вибір стандартні шаблони і стилі оформлення ). Конструктор – створення форми на основі порожнього бланка за допомогою інструментальних засобів конструктора форм. Майстер діаграм – створення форми з діаграмою на основі обраних полів таблиці. Майстер зведених таблиць – створення зведеної таблиці Ms Excel на основі таблиць чи запитів Access. Форми створюються на основі таблиць і запитів. При кожному відкритті збереженої форми оновлюються дані запиту, на основі якого створено форму. Завдяки цьому, зміст форми завжди відповідає інформації в таблицях і запитах.


09.06.2015; 16:44
хиты: 154
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь