пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

16. Інтерфейс вікна Схема даних та технологія керування його об’єктами. Забезпечення цілісності даних в базі даних MS Access

Схема даних – наочно відображає таблиці та зв’язки між ними у спеціальному вікні, а також забезпечує використання зв’язків при обробці даних та цілісність БД.

Цілісність даних означає систему правил, що використовується в Microsoft Access для підтримання зв’язків між записами в зв’язаних таблицях. Якщо дані однієї таблиці залежні від даних іншої, то за умов додержання цілісності даних в залежну таблицю не можна буде ввести значення, які не відповідають умові, яку накладає зв’язок з основною таблицею.

Для того, щоб забезпечити цілісність даних для конкретного зв’язку, при його створенні у вікні “Схема данных” слід встановити прапорець “Обеспечение целостности данных”. Зазвичай при цьому також встановлюють прапорці “Каскадное обновление связанных полей” та “Каскадное удаление связанных записей”; якщо встановлено прапорець “Каскадное обновление связанных полей”, то при зміні ключового поля головної таблиці автоматично змінюються і відповідні значення зв’язаних записів; якщо встановлений прапорець “Каскадное удаление связанных записей”, то при видаленні запису у головній таблиці видаляються і усі зв’язані записи в підпорядкованій таблиці.

 


09.06.2015; 16:44
хиты: 134
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь