пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

5. Технологія використання БД. Призначення, особливості та можливості СУБД MS ACCESS.

СУБД є програмним продуктом, що постачається як пакет прикладних програм, який має бути встановлений (інстальований) на комп'ютер з урахуванням його конфігурації, ресурсів та операційної системи, а також вимог до набору функцій.СУБД є основою створення практичних функціональних програм користувача для різних предметних областей.Після встановлення СУБД можна здійснювати створення БД, у тому числі - задавати структуру БД, здійснювати введення даних, а також виконувати будь-які дії, що передбачені функціональними можливостями СУБД. Слід зазначити, що сучасні СУБД для персональних комп'ютерів (ПК) мають достатню гнучкість. Це дозволяє на перших етапах розробки функціональних програм користувача розпочати створення окремих частин БД. Така БД у міру поглиблення розробки може легко модифікуватися. Таким чином полегшується прискорене засвоєння персоналом технології роботи з БД, вивчення можливостей СУБД і поетапне її впровадження.Розробка функціональних програм користувача на основі СУБД передбачає підготовку рішень щодо структури БД.Після встановлення СУБД можна здійснювати створення БД, у тому числі - задавати структуру БД, здійснювати введення даних, а також виконувати будь-які дії, що передбачені функціональними можливостями СУБД. Слід зазначити, що сучасні СУБД для персональних комп'ютерів (ПК) мають достатню гнучкість. Це дозволяє на перших етапах розробки функціональних програм користувача розпочати створення окремих частин БД. Така БД у міру поглиблення розробки може легко модифікуватися. Таким чином полегшується прискорене засвоєння персоналом технології роботи з БД, вивчення можливостей СУБД і поетапне її впровадження.Розробка функціональних програм користувача на основі СУБД передбачає підготовку рішень щодо структури БД.

Основне призначення СУБД — створення та підтримка в актуальному стані

бази даних, а також зв'язок її з програмами розв'язування економічних

завдань (прикладні програми користувачів)

Основні особливості СУБД MS Access: реляційна СУБД; дозволяє працювати з об’єктами; всі таблиці, які містять основну інформацію, можуть бути між собою зв’язаними; СУБД Access підтримує OLE-технології; СУБД Access забезпечує множину автоматизованих процедур (майстри, кнопки панелі в інструментів); для обробки даних використовується спеціальна мова програмування, яка називається SQL (Structure Query Language) – структурована мова запитів; СУБД Access підтримує всі можливості Windows (правила роботи з вікнами Windows );

Основні можливості СУБД Microsoft Access:проектування базових об'єктів – двовимірні таблиці з полями різних типів даних; створення зв'язків між таблицями, з підтримкою цілісності даних, каскадного відновлення полів і каскадного видалення записів; введення, зберігання, перегляд, сортування, зміна й вибірка даних з таблиць із використанням різних засобів контролю інформації, індексування таблиць і апарата алгебри логіки; створення, модифікація й використання похідних об'єктів (запитів, форм і звітів).

 


09.06.2015; 16:44
хиты: 144
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь