пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

168. Співучасть України у міжнародному культурному житті.

Врахування світового культурного досвіду, усвідомлення власної національної культури як ланки світового культурного процесу, співучасть у світовому культурному обміні за умов визнання пріоритету загальнолюдських цінностей та усвідомлення землі як спільного дому усього людства є чинниками, що впливатимуть на подальший розвиток української культури.

   Зараз поки що важко передбачити конкретні форми, яких набуде культура в умовах національно-державного відродження. Але провідною тенденцією, мабуть, буде розкріпачення творчості, збагачення мистецького арсеналу, посилення новаторських тенденцій і водночас звертання до джерел національної традиції як до школи художнього мислення.

Міжнародна культурна співпраця є одним із найважливіших напрямків роботи Міністерства культури України. Міжнародне культурно-мистецьке співробітництво України спрямоване на посилення інтеграції української культури до світового культурно-мистецького простору.

     Основними напрямами діяльності Міністерства у сфері міжнародного культурного співробітництва у звітному році були:

подальше розроблення договірної бази міжнародного співробітництва;

участь у роботі міжнародних та міждержавних організацій;

посилення співпраці з міжнародними організаціями, зокрема, – через програми та проекти Ради Європи;

залучення українського культурно-мистецького середовища до світового культурного простору, популяризація української культури у світі.

   На даному етапі існує договірна база культурного співробітництва з 50 державами (близько 80 чинних двосторонніх договорів). З огляду на необхідність активізації входження України до світового культурного простору,

 


09.06.2015; 15:51
хиты: 118
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь