пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1. Значення курсу «Історія української культури» для підготовки фахівців з вищою освітою

У більшості країн світу питання культури посідає чільне місце в системі гуманітарних дисциплін, які вивчаються у вищій школі. Загальновідомо, що від гуманітарної освіти значною мірою залежить творчий потенціал особистості. Знайомство як з вітчизняною так і з зарубіжною культурами – невід’ємна частина інтелекту випускника вузу. Ще давні римляни називали історію учителькою життя.

При вивченні дисципліни студенти мають отримати уявлення про безперервність культурного розвитку, про його закономірності і вплив на формування цивілізованого суспільства та людську особистість, а також усвідомити місце української культури у світовому культурному процесі. Адже нехтування законами культури, їх штучна або насильницька перервність призводять до нищення не лише окремої особистості, а й до кризових явищ суспільства в цілому.

У результаті вивчення дисципліни студенти повинні знати:

- предмет і методологію вивчення історії культури;

-  етапи розвитку української культури та основні їх ознаки;

-     основні культурологічні поняття;

-         зміст основних літературних, образотворчих, архітектурних напрямів;

- традиції національної освіти та книгодрукування;

- діяльність видатних діячів національної культури.

Отже, загальним завданням курсу «Історія української культури» є сприяння всебічному розвитку студентів як особистостей, підготовка фахівців з високою естетичною культурою, розвиток розумових здібностей та високих моральних якостей, ознайомлення у найбільш концентрованій формі із духовними надбаннями українського народу.

 


09.06.2015; 15:51
хиты: 129
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь