пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

техніка виконання та методика навчання вкидання мяча

 

Вкидання м'яча - єдиний технічний прийом, що виконується польовими гравцями руками. Структура руху при вкиданні багато в чому визначається вимогами правил футболу і не представляє особливої ??складності. Однак, щоб вкинути м'яч на значну відстань (25-З0 м), необхідні спеціальний навички певна сила груп м'язів живота, плечового пояса і рук.

Вкидання м'яча показано на рис. 35. Підготовчої фазою є замах. Початкове положення - стійка ноги нарізно на ширині плечей (ця поза менш стійка, так як площа опори істотно менше) або в положенні кроку. Руки з м'ячем, кілька зігнуті в ліктьових суглобах, піднімаються вгору - за голову. Тулуб відхиляється назад, ноги згинаються в колінних суглобах, вага тіла на ззаду стоїть нозі (при положенні кроку).

Робоча фаза - кидок - починається з енергійного випрямлення ніг, тулуба, рук і завершується кистьовим зусиллям в сторону вкидання.

Виконання завершальної фази обумовлюється вимогою правил про те, що в момент кидка футболіст повинен торкатися землі обома ногами. І, нарешті, завершальною фазою може бути падіння. Слідом за вкиданням, яке виконується після перетину тулубом фронтальній площині, триває рух вперед - донизу. Руки обганяють тулуб, і футболіст приземляється на руки, які, згинаючись, амортизують падіння.

для збільшення дальності кидка іноді використовують вкидання з розбігу. Розбіг сприяє попередньою нарощування швидкості ланок, які діють при вкиданні.


03.03.2017; 17:51
хиты: 105
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
физическая культура
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь