пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

90. Огляд журналу для дітей та юнацтва «Пізнайко».

    Ця історія розпочалася у дев'яності. Ірина Юхниця у той час виховувала двох маленьких чарівних доньок. Молода мама довго гортала сторінки улюблених дитячих книг і журналів свого дитинства. Проте чогось сучасного для своїх дітей знайти там не могла. Саме тоді й виникла у неї ідея створення яскравого, цікавого та сучасного дитячого видання, яке б могло не лише розважати, а й розвивати дитину, знайомити з навколишнім світом, допомагати у навчанні.

   Так у 1996 році виник «Пізнайко» — спочатку ідея, потім назва, і, звичайно, сам герой — кмітливий, веселий та непосидючий борсучок. Ця тваринка є дуже поширеною в Україні. А завдяки новому дитячому журналу про це дізналися тисячі наших дітей.

   Протягом року прийшло розуміння необхідності створення ще й російськомовного журналу. Адже в той час дуже багато дітей спілкувалося російською і навчалося в російських школах. Вони також мали право отримати якісний і цікавий журнал. Тож у лютому 1997 року вийшов перший номер журналу «Познайка» російською мовою.

    У 2000 році з'являються нові освітні програми, все більше дітей починає вивчати іноземні мови вже змалечку. А методична література ще відсутня. Педагоги просять допомоги. Ірина Григорівна розуміє, що сторінка в журналі для вивчення іноземної мови не врятує, і вирішує ризикнути.

    У січні 2001 року діти отримують англомовний журнал «Posnayko». Завдяки зусиллям кожного члена команди, редактора-англійця, педагогів-консультантів, він набуває того вигляду, який має зараз: яскравий посібник для малечі, яка тільки починає вивчати англійську мову. Пройшовши тернистий шлях, «Posnayko» стає дуже популярним серед батьків і педагогів. Випуск серій дисків з відеоуроками (з 2006 року) й аудіоуроками (з 2007 року), як додаток до журналу, робить його ще популярнішим. Тепер діти мають змогу спілкуватися англійською, вивчати віршики, співати пісень, грати в ігри, вчитися слухати і розуміти мову.

    У 2005 році редакція журналу на чолі з головним редактором взагалі шокує видавничий світ — у січні виходить журнал «Пізнайко від 2 до 5» (нині «Пізнайко від 2 до 6»). Більшість спеціалістів дивується — навіщо дітям такого віку періодичне видання? Вони ж не вміють читати! І поки фахівці дивуються, батьки із задоволенням купують новий журнал. Діти в захопленні — з'явився саме їхній журнальчик, який дуже легко перетворюється на іграшку.

    Майже всі приходять до висновку, що рішення редакції «Пізнайко» про розмежування журналів за віком (журнал для найменших — від 2 до 6 років і для школярів — від 6 років) було обґрунтованим і необхідним. Дошкільнята мають своє видання, що відповідає їхнім віковим особливостям; молодші школярі — своє.

    Враховуючи загальну зацікавленість сучасних дітей комп'ютерними іграми, редакція «Пізнайко» із січня 2008 року доповнює журнал «Пізнайко від 2 до 6» диском із розвиваючими завданнями. Дослідження протягом року серед вихователів дитячих садочків і батьків допомагають удосконалити ці диски і зробити їх не просто цікавою розвагою для дитини, а й корисними — розвиваючими та навчаючими.

    Саме тому в 2009 році на дисках з'являються не лише розвиваючі завдання, а й велика розфарбовка, пісенька до свята й казочка на ніч.

    Час минає, «Пізнайко» росте і розвивався. Від головного редактора із секретарем колектив розрісся до повноцінної редакції: досвідчені редактори, дизайнери, менеджери. «Пізнайко» співпрацює з найкращими художниками, друкує твори відомих талановитих письменників і поетів. За 15 років свого існування здобув чимало. А на сторінках журналу, крім борсучка Пізнайка, з'явилися такі колоритні персонажі, як заєць Марко, білочка Проня, хом'як Ласунчик та англійці — пес містер Барті й вірний помічник Пізнайка, герой англомовних дисків, Войс.

     Редакція не стоїть на місці: ростуть і розвиваються діти-читачі, змінюється покоління батьків, відбуваються інновації в освіті. «Пізнайко» завжди відчуває ці зміни, йому завжди є що розказати малечі. А завдяки співпраці вже досить великого, але дружнього колективу, з батьками, психологами та педагогами «Пізнайко» й надалі намагатимемося тримати найвищу планку дитячої періодики в Украї

 


08.06.2015; 02:39
хиты: 142
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь