пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

терміни семинар 5

Світові релігії — віровчення, які мають міжетнічний і космополітичний характер, оскільки вони гарантують спасіння незалежно від того, до якого етносу належать їх послідовники
Монотеї́зм — віровчення про існування єдиногоБога, Творця всього сущого, видимого і невидимого, творіннями якого є всі інші істоти, як духовні так і фізичні, що відрізняє його від генотеїзму або політеїзму, виключаючи існування інших, рівних йому божественних істот. Зазвичай монотеїсти приписують Богу риси досконалості, такі як всемогутність, всюдисущність, всезнання, а також найвище благо в етичному розумінні.
Теоцентризм  — філософська концепція, в основі якої лежить розуміння Бога як абсолютного, досконалого, найвищого буття, джерела всього життя і будь-якого блага. При цьому основою моральності служить шанування Бога і служіння йому, а наслідування і уподібнення Йому вважається вищою метою людського життя.
Православ'я, також Православне християнство — збірний термін, який включає в себе Православну церкву та Давньосхідні православні церкви. Прихильники кожної групи називають свою власну групу просто «православні християни».
Като́лицтво, католици́зм (лат. catholicismus) — найпоширеніший із напрямів християнства (близько 1 мільярда 196 мільйонів вірних у 2012 р.), який отримав свою назву від одного з атрибутів світової спільноти віруючих у Христа — її «кафолічність» (соборність).
Патріа́рх — титул єпископа головуючого в Патріархії.
Єпа́рхія, або Влади́цтво — церковно-адміністративна одиниця на чолі з архієреєм в православних, греко-католицьких церквах. Якщо єпархію очолює єпископ, її ще називають єпископством, якщо архієпископ — архієпископством, митрополит — митрополією, патріарх — патріархією.
Єпи́скоп (грец. επίσκοπος — «наглядач») — найвищий керівник церковного життя кожноїєпархії у більшості християнських церков.
Протестанти́зм — один із найпоширеніших напрямів у християнстві, що відокремився від католицтва в період Реформації у 16 столітті (лютеранствокальвінізм та ін.) та у результаті подальшого внутрішнього поділу (адвентистибаптистиметодисти,євангелістип'ятидесятники та ін.). 
Помісна Церква — релігійна громада християн в конкретній місцевості. Термін православної еклезіології (вчення проЦеркву). Останнім часом вживається також і в інших значеннях.


30.03.2015; 04:44
хиты: 144
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь